Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 200W simplu si fiabil

Vizitator Marcel Ciobanu

Postări Recomandate

Vizitator Marcel Ciobanu

Propun celor ce doresc realizarea unui amplificator puternic si fiabil pentru sonorizari, PA, etc, urmatoarea schema, testata personal; nu intru in detalii legate de performante dar mie mi-a placut f mult cum se aude pe boxe adecvate (Peavey 15'); are o liniaritate excelenta; am atasat si desenul cablajului imprimat.

Mentionez ca tensiunea de alimentare pe care am aplicat-o a fost de +-60V si am folosit 4 perechi de tranzistori finali 2SA5200/2SC1943.

post-240976-0-96393400-1427101401_thumb.jpg

post-240976-0-82384900-1427101408_thumb.jpg

post-240976-0-30507800-1427101458_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bine ati venit in anii '70 !

Acest amplificator are performanțe decente pentru sonorizari , dar pentru audiții de înaltă calitate este cam depășit .

Între timp au apărut surse de semnal ( digitale ) care solicită performanțe cu mult peste cele oferite de această schema .

Este perfecta pentru studiu , dar o pierdere de vreme pentru amatorii de audiții de înaltă calitate .

Link spre comentariu
Vizitator Marcel Ciobanu

Exact, Victor, nu e destinat auditiilor de inalta calitate. Pentru aplicatii precum sonorizari nepretentioase si PA este super ok. Personal am realizat acest montaj pentru sonorizare in cadrul unei biserici.

Din pacate nu suntem toti la acelasi nivel si sunt foarte multi incepatori in electronica sau pasionati (punatori de muzica pe la petreceri) care nu dispun de suficiente finante pentru a-si procura un amplificator 'adevarat' si cauta un compromis. Nu se stie niciodata cui ii sunt utile aceste informatii.

Numai bine

Editat de Marcel Ciobanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări