Vizitator Marcel Ciobanu Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Propun celor ce doresc realizarea unui amplificator puternic si fiabil pentru sonorizari, PA, etc, urmatoarea schema, testata personal; nu intru in detalii legate de performante dar mie mi-a placut f mult cum se aude pe boxe adecvate (Peavey 15'); are o liniaritate excelenta; am atasat si desenul cablajului imprimat. Mentionez ca tensiunea de alimentare pe care am aplicat-o a fost de +-60V si am folosit 4 perechi de tranzistori finali 2SA5200/2SC1943. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 am folosit 4 perechi de tranzistori finali 2SA5200/2SC1943. A1943 si C5200 Link spre comentariu
nelugavrila Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Nu cumva cursorul semireglabilului trebuie legat la baza tranzistorului? Link spre comentariu
maxente Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Se poate lega cum vrei, ori catre baza ori catre emitor si atentie la reglaj in functie de cum vine legat Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Bine ati venit in anii '70 ! Acest amplificator are performanțe decente pentru sonorizari , dar pentru audiții de înaltă calitate este cam depășit . Între timp au apărut surse de semnal ( digitale ) care solicită performanțe cu mult peste cele oferite de această schema . Este perfecta pentru studiu , dar o pierdere de vreme pentru amatorii de audiții de înaltă calitate . Link spre comentariu
Vizitator Marcel Ciobanu Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 (editat) Exact, Victor, nu e destinat auditiilor de inalta calitate. Pentru aplicatii precum sonorizari nepretentioase si PA este super ok. Personal am realizat acest montaj pentru sonorizare in cadrul unei biserici. Din pacate nu suntem toti la acelasi nivel si sunt foarte multi incepatori in electronica sau pasionati (punatori de muzica pe la petreceri) care nu dispun de suficiente finante pentru a-si procura un amplificator 'adevarat' si cauta un compromis. Nu se stie niciodata cui ii sunt utile aceste informatii. Numai bine Editat Martie 23, 2015 de Marcel Ciobanu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum