Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum imperechez tranzistoarele ?

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

Vizitator Vasile

da, mai demult cand luam piese de pe la vitacom si de la altii le imperecheam, aveam si mai mult timp la dispozitie :smt003 acum iau catva sute de tranzistori odata si fiind din aceeasi lot nu mai este nevoie, cel putin N cu N si P cu P sunt foarte apropiati ca beta, mai bine nu ii imperechezi daca iei facuti de n firme si stai 5 saptamani...asta in cazul meu, in cazul roakerului nu cred ca se aplicamai demult am facut un experimentintr-o schema am pus ce tranzistori am nimerit atat cu germaniu cat si cu siliciu iar ca finali un ASZ18 si un 2n3055 si a mers bine, nu am avut osciloscop sa vad cum arata sinusoida la iesire dar de sunat suna ff bine :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Marus_Rockeru

MERGE !! :partyman:

Am 2 mV offsetu pe iesire cu intrarea la masa, nu se aude pic de zgomot in boxa, dar cind bag la calc .... :axe:

Iar curentu de mers in gol nu e la fel pe amindoua ramurile : e 27mA cu 29mA :smt102 . Cind misc din semireglabil se modifica , dar amindoua odata ....

Link spre comentariu

Simetria si curentul in gol sint reglaje diferite. Poti avea aceeasi simetrie si curenti de repaos f. diferiti. Nu mi se pare ca ar fi asa mare dif. (2mA).Asta poate fi din cauza tranzistorilor finali care sint diferiti la caracteristici. Eu zic ca daca merge rece la volum moderat e perfect.

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Merge chiar RECE la volum moderat si pus pe un amarit de radiator subdimensionat :smt003

Ahaaa.... deci de la tranzistorii finali sa fie diferenta asta de curent , nu ? Cam asa imi trecea si mie prin minte dar nu eram sigur :crazy:

Eu am incercat "un fel de" imperechere, dar nu prea sint sigur ca am facut cum trebuie ca nu prea am inteles, uite aici de unde m-am documentat : http://www.passdiy.com/howto/matching.htm

Link spre comentariu

O varianta ar fi ca sa pui cit mai multi finali si atunci se vor apropia si mai mult Irep de pe ramuri, insa nu merita ca bani. Mai e o cauza ce depinde de schema folosita. Numai la schemele cu simetrie totala ai si curenti egali pe ramurile +/-, la cele simple cu un diferential va fi mereu diferit consumul pe +/-. Nu e nici un pericol. Uite un material mai complex pentru testarea si imperecherea mosilor.

Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Iu nu inteleg o treaba cu T8-u ala....Ala e pus ca sa micsoreze curentu cind se incalzeste radiatorul... Mie mi se pare EXTREM DE ABSURD o asemenea abordare intr-un amplificator care se vrea a fi unul prefesional.Cum dom'le sa te joci cu curentul de polarizare ?!?!? :smt005 :smt005 :smt005 Daca micsoreaza ala curentu nu se duce dreaq clasa (AB) in care e amplificatorul !? .... si mai departe stiti ce se intimpla .... :axe:N-ar fi mai bine sa il excludem de acolo si sa polarizam tranzistoarele corect cu niste rezistente FIXE ?

Link spre comentariu

BA DA!Poti sa incearci asta, dar sa tii extinctorul la indemana. :toimonster: :smt005 :smt005 :smt005Cand radiatorul se incalzeste si finalii se incalzesc si isi cresc curentul, de aceea t8 se pune ca sa contracareze acest efect. Teoretic curentul ar trebui sa ramana constant cu temperatura.

Link spre comentariu

Marus_Rockeru credeam ca ai apucat-o pe calea cea buna, acuma iar ai ajuns in balarii. :smt005 Ai incredere ca nu e pus aiurea trz ala pe radiator.''Crede si nu cerceta.''P.S. ampliful respectiv poate fi socotit ca fiind unul de calitate medie si nu profesional din moment ce il face oricine si ii mai si cinta. Unul profesional nu-l poti face cu posibilitatile de acasa ale electronistului amator.

Link spre comentariu

Eu din cate stiu tranzistorii mos nu trebuiesc imperecheatzi asta asha era scris pe undeva.Ca tot vine vorba as vrea sa ne zica domnul Vasile cum se imperecheaza mosurileApropo zicea ca a luat 100 - 150 de mosuri din acelasi lot :d si eu am cumparat 20 de 2n3055N si sa ma jur ca din totzi am facut pereche 4

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări