Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum imperechez tranzistoarele ?

Vizitator Marus_Rockeru

Postări Recomandate

totusi nu mi-ai raspuns la intrebare....gaseste-mi un complementar la IRFP260NTranzistorul asta nu e ieftin deloc si are 300W putere disipata

Nu e treaba mea sa caut complementari. Eu nu agreez mosii. :smt003 IRFP240/9240; BUZ900P/905P de exemplu. Oceanul e mare... Bani sa ai, daca nu... mai bine nu te mai apuci de treaba.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Vasile

IRFP240/9240; BUZ900P/905P de exemplu. Oceanul e mare... Bani sa ai, daca nu... mai bine nu te mai apuci de treaba.

IRFP240/9240 am destui dar puterea disipata e mica BUZ900P/905P tot putere mica dar scumpi in draci IRFP260N e seful :smt003
Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru

Pai KSE-uri am luat de la Comet si cind am vazut ca sint izolate electric era sa lesin (nu transfera mai bine caldura daca are talpa aia de metal in loc de plastic ? si nu disipa mai mult cu talpa de metal ? deci in concluzie e mai bun de metal ?)Si in afara de asta, cind am masurat "beta"-urile PNP-urile au toate in jur de 150 iar NPN-urile in jur de 65 :smt005Si macar alea din poza au si talpa metalica si beta apropiat (125 cu 135)

Link spre comentariu

Imi pare rau sa te desamagesc dar toate variantele de oglinzi de curent pe care le-am enumerat undeva mai sus se folosesc in amplificatoare cam de cind s-a trecut pe siliciu, unele de dinainte de 1970. Nu e o inventie chineza. In practica nu au mare importanta ptr. ureche, diferentele sint putin observabile la auditie, doar la masuratori in laborator se vede ceva in plus sau minus la distorsiuni. De multe ori scheme mai simple si cu piese bine alese merg mai bine ca unele stufoase si cu multe pretentii.Bafta!

Daca citeai cu un pic mai multa atentie, poate intelegeai sensul "a la China"...Toti "producatorii" care-si pot mari putin profitul :smt117 prin "economii" in genul asta nu merita bagati in seama. Sunt destui care se zgarcesc si la o rezistenta.Sigur produsele, la care s-a facut "economie" de componente, "merg mai bine" decat cele la care se pune accent pe calitate... in special "aluneca" mai usor banul fraierului din buzunar, si se pot prevala si de argumentul suprem "audiofil" ca sunt "mai putine componente in calea de semnal"... :smt074
Link spre comentariu

In final pe mine ma intereseaza sa ascult curat la o putere moderata. Daca la maxim bîrîie ampliful nu ma mai intereseaza, toate fac asta indiferent citi bani dai pe ele si in cazul asta daca cu o schema mai simpla obtin rezultate comparabile cu una foarte complexa oare pe care o voi alege?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

daca cu o schema mai simpla obtin rezultate comparabile cu una foarte complexa oare pe care o voi alege?

cazul schemei de mai sus care :smt014 ziceai ca dece e asa de simpla
Link spre comentariu

In final pe mine ma intereseaza sa ascult curat la o putere moderata. Daca la maxim bîrîie ampliful nu ma mai intereseaza, toate fac asta indiferent citi bani dai pe ele si in cazul asta daca cu o schema mai simpla obtin rezultate comparabile cu una foarte complexa oare pe care o voi alege?

Si nu crezi ca o oglinda de curent care functioneaza cum trebuie te ajuta sa asculti muzica mai proaspat si mai curat? (ca la detergenti)Daca proiectatul a pus o oglinda de curent acolo probabil ca vroia sa aiba curenti egali.DAca tot e sa faci ceva pt tine de ce nu ai alege o schema mai complexa care sa fie prgatita pt toate situatiile? te doare mana sa lipesti niste piese in plus? :weedman: Uite si in spice:una e cu 2 2n5551 si cealalta cu bc109 si 2n5551.Vbe-urile erau diferite cu vreo 80mV.
Link spre comentariu

bine Vasile.Mai demult te laudai ca imperechezi tranzistorii.Dadea mai bine in spice, scotea basi mai rapizi osciloscopul, aveai prea mult timp liber sau cum de iti pierdeai vremea cu asa ceva?Nu am de gand sa lipesc niste piese si sa masor, am si alte chestii de facut. Ma incred in spice.Totusi nu strica sa faci un lucru calumea mai ales daca il faci pt tine.Cu spice-ul am vrut sa ii arat lui zal ca oglinda nu merge cum ar trebui cu tranzistori neimperecheati.Asa simplifica schema la 6 bipolari si 2 mosfeturi complementare, ca sa fie mai putina bataie de cap si piese de imperecheat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări