lorik199 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Am gasit astazi 2 bare de ferita cautand intr-o cutie altceva recuperate din niste radio de productie autohtona si am observat ca au marcaj cu vopsea pe capat, asa ca am cautat in agenda radioelectronistului, insa nici un rezultat, codificarea nu se potriveste nici pe departe. Una are marcaj rosu cu alb, lungimea de 183mm, iar a doua rosu cu verde, lungimea de 178mm, ambele cu diametrul de 10mm. Rog daca ma poate lamuri cineva. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Nu are idee nimeni la ce frecventa merg macar aceste materiale? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 (editat) Nu stiu daca te ajuta cu ceva;am facut niste balunuri de proba pe astfel de ferite si se incingeau ca naiba(7mhz) la fel ca si un miez chior de pe cablurile de monitor...ori pierderile in material erau mari, ori am reusit sa saturez miezul..? Editat Aprilie 5, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Barele de ferita pentru antene magnetice obisnuite se fac din ferita Ni-Zn si merg bine pana la cca. 2 MHz. Exista si bare din ferita Mn-Zn, mai bune, si au 6 caneluri pe toata lungimea. Punctele colorate fac diferenta dintre capetele barei. Unde este punctul rosu (sau doua puncte albe) se recomanda montarea bobinei de UL. Pentru US nu merg feritele Ni-Zn, ci feritele Li -Zn cu permeabilitate mai mica. Miezurile "chioare" de pe cabluri au permeabilitate mare in AF si pierderi mari in RF (trebuie s-o filtreze). Merg foarte bine la transformatoarele de AF, mai bine decat miezurile metalice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum