Vizitator A-350 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Buna ziua , am o statie A-350 care merge absolut perfect dar am o boxa UNITRA 3 cai legata in serie pe care am : jos- difuzor bas 60w mijloc- difuzor medii 80w sus- difuzor inalte (nu stiu de cat e ) dar cel de medii e ars , daca conectez boxa la statie exista riscul de a arde finalul ? sau pot sa o leg linistit. Multumesc anticipat pentru raspuns Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 nu exista riscul de a arde statia dar nici tare nu o sa se auda,ideeal ar fii sa le legati in paralel prin intermediul unor filtre astfel incat sa obtineti la iesirea boxei intre4 si 8 ohmi(apropo cati ohmi are fiecare defuzor in parte? Link spre comentariu
Vizitator A-350 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 8 ohmi (difuzorul de inalte e de 60 si el). Deci pot sa leg boxa fara nici o problema ? Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 am mai spus odata masoara toate defuzoarele si spune-mi ce impedanta are fiecare ca sa spun cul le legi. Link spre comentariu
Vizitator A-350 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 8ohmi difuzor bass 60w 8ohmi dufuzor inalte 40w 8ohmi difuzor medii (ars) 80w Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 poti pune lejer in paralel basul cu medii astfel iti va da patru omhi la iesire iar diful de inalte sa il legi prin intermediul unui cond fix de 4,7-10 micro la o tensiune de aproximativ 100v,bineanteles sa respecti polaritatea defuzoarelor(plus la plus minus la minus. Link spre comentariu
Vizitator A-350 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Difuzorul de medii e ARS ! boxa e legata toata in serie daca conectez boxa la statie mediile ne functionand exista riscul de a arde finalul/statia ? (asta este intrebarea principala). Editat Martie 21, 2015 de A-350 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 nu nici gand dar sa fie deconectata cea arsa si va merge stas. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Va ce? Difuzorul de joase legat in serie cu cel de inalte? Pare rau, dar nimeni care stie macar chestiile de baza nu face asa ceva. Un tweeter legat in serie cu wooferul va avea viata scurta (chiar deosebit de scurta daca volumul auditiei e ceva mai mare). Se gasesc difuzoare originale Tonsil, inlocuiti-le pe cele defecte, vedeti starea filtrelor originale (daca exista) si eventual reconditionati-le. PS: sunteti sigur ca faceti distinctia dintre legarea serie si cea paralel? Ati scris intr-un post ca e "legata toata in serie", dar in cazul asta nu ar functiona (midrange-ul fiind ars). Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 domnule eu am specificat ca nu trebuiesc legate in serie sub nici o forma. Link spre comentariu
Vizitator A-350 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 EU nu sunt un asa de bun cunoscator dar am chemat un om care se ocupa cu asa ceva (cu electrica) si mi-a spus ca sunt legate in serie... dar acum realizez ca nu e asa deoarece difuzorul de medii e scos si daca ar fii legate in serie nu ar mai merge tot sistemul .. deci sunt paralele . Boxa e in stare impecabila doar ca difuzorul acela e ars ,am sa caut si am sa cumpar unul multumesc mult de tot Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 ba da merge si in serie dar nu vei obtine aceea putere a amplificatorului pentru ca puterea se inparte la fiecare defuzor in parte. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) domnule eu am specificat ca nu trebuiesc legate in serie sub nici o forma. Da, observ, ati postat asta ca raspuns la afirmatia intiatorului cum ca difuzoarele ar fi legate in serie: sa fie deconectata cea arsa si va merge stas. Nu se leaga nimic in serie. La modul ideal fiecare difuzor trebuie sa aiba filtrul lui, la modul absolut necesar macar difuzoarele de medii si de inalte trebuie sa aiba filtru (si nu un amarat de filtru ordin 1, mai ales daca se folosesc niste electrolitici dubiosi). Editat Martie 21, 2015 de bmwh548 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 am dat si eu o idee cat mai la indemana initiatorului subiectului,stiu ca nu aici este perfectiunea dar cel putin omul a vrut sa se fereasca de ideea de a arde amplificatorul respectiv defuzoarele. Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) EU nu sunt un asa de bun cunoscator dar am chemat un om care se ocupa cu asa ceva (cu electrica) ................. Sigur nenea ala se ocupa cu electrica ?????????? sau e cumva Dorel din reclama cu tarnacopul :85 Editat Martie 21, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum