Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare statie A-350

Vizitator A-350

Postări Recomandate

Vizitator A-350

Buna ziua , am o statie A-350 care merge absolut perfect dar am o boxa UNITRA 3 cai legata in serie pe care am :

jos- difuzor bas 60w

mijloc- difuzor medii 80w

sus- difuzor inalte (nu stiu de cat e ) dar cel de medii e ars , daca conectez boxa la statie exista riscul de a arde finalul ? sau pot sa o leg linistit. 

Multumesc anticipat pentru raspuns :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator A-350

Difuzorul de medii e ARS ! boxa e legata toata in serie daca conectez boxa la statie mediile ne functionand exista riscul de a arde finalul/statia  ? (asta este intrebarea principala).

Editat de A-350
Link spre comentariu

Va ce? Difuzorul de joase legat in serie cu cel de inalte? Pare rau, dar nimeni care stie macar chestiile de baza nu face asa ceva. Un tweeter legat in serie cu wooferul va avea viata scurta (chiar deosebit de scurta daca volumul auditiei e ceva mai mare). 

Se gasesc difuzoare originale Tonsil, inlocuiti-le pe cele defecte, vedeti starea filtrelor originale (daca exista) si eventual reconditionati-le. 

PS: sunteti sigur ca faceti distinctia dintre legarea serie si cea paralel? Ati scris intr-un post ca e "legata toata in serie", dar in cazul asta nu ar functiona (midrange-ul fiind ars).

Link spre comentariu
Vizitator A-350

EU nu sunt un asa de bun cunoscator dar am chemat un om care se ocupa cu asa ceva (cu electrica) si mi-a spus ca sunt legate in serie... dar acum realizez ca nu e asa deoarece difuzorul de medii e scos si daca ar fii legate in serie nu ar mai merge tot sistemul .. deci sunt paralele :d . Boxa e in stare impecabila doar ca difuzorul acela e ars ,am sa caut si am sa cumpar unul :d multumesc mult de tot :d

Link spre comentariu

domnule eu am specificat ca nu trebuiesc legate in serie sub nici o forma.

Da, observ, ati postat asta ca raspuns la afirmatia intiatorului cum ca difuzoarele ar fi legate in serie: 

sa fie deconectata cea arsa si va merge stas.

Nu se leaga nimic in serie. La modul ideal fiecare difuzor trebuie sa aiba filtrul lui, la modul absolut necesar macar difuzoarele de medii si de inalte trebuie sa aiba filtru (si nu un amarat de filtru ordin 1, mai ales daca se folosesc niste electrolitici dubiosi). 

Editat de bmwh548
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări