Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bruiaj posturi medii

Craciun

Postări Recomandate

Sigur nu exista ... nu exista nici in aer liber , in fata blocului ... de aceea recomandam o investigatie cu un radio auto . Cel mai bun ar fi fost un Blaupunkt analogic ... Am scris cele de mai sus din experimentari proprii . In schimb , in tot spectrul radio este o crester a zgomotului , sa zicem de fond , desi exprimarea este " impura " teoretic , plus tot felul de " mizerii " si semnale care nimeni nu stie de unde sant , si nu erau acum 20 de ani . Unele nici acum 10 ani ... O receptie radioamatoriceasca este aproape imposibila la bloc in unde scurte , mai ales daca se vrea ceva DX ...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

8

• gauss

5

• validae

1

• Electronicserver

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Adrian Gheorghe

Eliminare zgomote parazitare la radioreceptia emisiunilor cu modulatie de amplitudine. Bruiajul parazitar care se suprapune peste semnalele modulate in amplitudine este radiat de reteaua de alimentare electrica si este produs de multimea regulatoarelor care lucreaza in comutatie. Eliminarea eficienta a acestor zgomote se realizeaza cu un amplificator de radio frecventa diferential. La intrarile de semnal ale diferentialului se aplica semnalele de la doua antene cadru verticale. In antena orientata cu planul spre statia de emisie se gaseste semnalul statiei amestecat cu semnalul parazit radiat de retea. In antena orientata perpendicular pe prima, se gaseste numai zgomotul parazitar radiat de retea. Daca amplificatorul diferential este reglat perfect in regim static (fara semnale), zgomotele parazitare de la retea, fiind egale in frecventa faza si amplitudine, vor da in sarcina diferentialului semnal nul. In felul acesta in sarcina diferentialului, apare semnalul de la statie curatat de orice zgomot. Daca se foloseste on receptor cu amplificare directa, (fara filtrele de frecventa intermediara care ingusteaza spectrul frecventelor audio), se obtine o receptie apropiata de cea de pe ultrascurte. Antenele cadru se pot realiza pe conturul unor ladite de legume de 30 x 40 cm. Pentru unde medii antenele au cate 15 spire de 0,7mm si sunt inseriate cu bobine cilindrice de cate 30 de spire bobinate pe carcase de 13 mm diametru in care se introduce si un miez de ferita.   Antenele cadru si sarcina diferentialului se acordeaza pe frecventa postului, cu un  condensator variabil cu 3 sectiuni. 

Link spre comentariu

Ce faci cu cele care vin prin alimentare ? ( perturbatiile ... ) ... In afara de asta , receptorul trebuie supus si el unor modificari . Mai intai o carcasa metalica , conectata la pamant ( previne intrarea directa a " mizeriilor " ) , apoi intrarea adaptata cu iesirea " schemei " propuse , destul de ancombranta si greu de manevrat intr - o locuinta ... Plus ca mai sant si alte perturbatii - routere , televiziune prin cablu si internet , si alte cele ... unele n - am aflat inca ce sant ... sau " nu stiu " . Fa rost de un analizor de spectru ( daca nu ai cumva ... ) , eventual calibrat de curand , si - ti vei schimba optica ... cel putin " la bloc " . Nu spun ca solutia prezentata nu e " corecta " , dar nu stiu cat de eficienta ... trebuie modificari in front - end - ul receptorului ( mai ales la portabilele cu antena bara de ferita etc . ) ... in fine !

P .S . - am avut mai demult prin vecini un router wireless care autooscila , la intervale neregulate , si genera un " semnal " neperiodic . Facea " varza " si UKW - ul , desi semnalele sant puternice ... ca in orice oras ( mare ... ) . Mult mai puternice decat ar vrea ANCOM - ul , conform licentei ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mi-a fost schimbat contorul de energie electrica cu un model cu telecitire; deci mi se calculeaza factura "online" si instantaneu!. Asa am aflat ca reteaua este deja folosita in transmiterea de date!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări