MifTy Postat Ianuarie 27, 2007 Partajează Postat Ianuarie 27, 2007 depinde şi de cum a ieşit scanarea... că dacă-ţi beleşti ochii când e încă A4, ce-o să te mai chiorăşti când o fi cât palma, sau mai mică!!!! Link spre comentariu
Vizitator kkatalinus Postat Februarie 20, 2007 Partajează Postat Februarie 20, 2007 respectiva "lampa",la originea ei este bec cu descarcare in argon si este folosit la stroboscoapele profesionale de mare putere(3000-5000w).el functioneaza impreuna cu o sursa de alimentare si un exciter,iar pe tubul de sticla ar trebui sa aiba vreo zece spire de cupru(1mm)care se leaga la masa sursei,asta pentru a se amorsa,dupa amorsare lumina este orbitoare (la distanta de un metru te poate orbi pur si simplu)...si sa-ti mai spun ceva ..consuma cat doua aparate de sudura:) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2007 Multumesc pentru informatie.Apropo, daca e cineva interesat de ea, astept PM, mie nu-mi trebuie, as scapa bucuros de ea :smt003 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 Am si eu o parere.Posibil ca tubul acesta sa provina dintr-o lampa medicala de tratamente pe baza de lumina.Am vazut pe undeva o lampa ca aceea care se compunea dintr-un tub asemanator cu acesta (montat ca un bec in focarul unei oglinzi parabolice,dar nu am vazut decat tubul fiind montat pe lampa) care emitea radiatie UV.Lampa mai avea si un radiator inelar pentru radiatia IR (era din sticla de quartz cu spirala rezistiva in interior,asemanator cu elementele incalzitoare obisnuite).Lampa mai avea si un transformator intr-o cutie la baza ei si un "timer" sau ampermetru pe picior(nu mai retin).Nu disting daca cele cateva puncte in partea stanga a tubului,pe latura exterioara,la inceputul curbei, sunt "bile" de mercur.Puterea lampii UV era mai mare de 100 W si de aceea ai doar un canal luminos in tub,fiind subalimentat.Estimez ca droselul este aproximativ de 14W.Posibil sa gresesc,dar tubul pe care l-am vazut in acea lampa avea cam aceleasi dimensiuni cu cel din fotografie. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 Se poate sa ai dreptate. Oricum tubul a fost dat, iar persoana care l-a luat are de gand sa-l foloseasca pentru o lampa UV medicala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Si cum il cheama pe cel care a cumparat lampa, Mengele? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 La vremea lor (adica acum vre-o 30-40 ani) lampile astea erau "state of the art" la tratamente solare.Asta pana sa se "inventeze" la noi aparatele de bronzat.Si erau aduse de la rusi sau facute dupa cele rusesti. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 3, 2007 Autor Partajează Postat Martie 3, 2007 Si cum il cheama pe cel care a cumparat lampa, Mengele? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:Are vre-o importanta numele noului posesor??The Stressmaker, mi-am petrecut o parte din copilarie intr-un cabinet medical in care se faceau astfel de tratamente dar sincer eram prea mic sa ma intereseze lampa de acolo, eu ma jucam cu ochelarii respectivi (verzi). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2007 Partajează Postat Martie 3, 2007 Daca e Mengele ala la care ma gandesc eu... nu e bine pentru pacienti! :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 3, 2007 Autor Partajează Postat Martie 3, 2007 Nu-l cunosc pe Mengele, cred ca poti sa stai linistit. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 9, 2007 Partajează Postat Aprilie 9, 2007 respectiva "lampa",la originea ei este bec cu descarcare in argon si este folosit la stroboscoapele profesionale de mare putere(3000-5000w).el functioneaza impreuna cu o sursa de alimentare si un exciter,iar pe tubul de sticla ar trebui sa aiba vreo zece spire de cupru(1mm)care se leaga la masa sursei,asta pentru a se amorsa,dupa amorsare lumina este orbitoare (la distanta de un metru te poate orbi pur si simplu)...si sa-ti mai spun ceva ..consuma cat doua aparate de sudura:)Descrierea ta se potriveste fotografiei de mai jos, nicidecum cu fotografia postata de ghimpe ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum