vera Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 (editat) La sectiunea de 60cmp, ai aprox. 0,556sp/V. Pt 40V trebuie sa bobinezi 22sp (11+11)sp. Chiar nu-ti incap 11 sp pe 1/2 secundar?Varianta cu scosul de spire din primar, este mai grea (cu cat curentul de mers in gol e mai mic, cu atat metoda e mai precisa), dar nu imposibila. Procedezi astfel:1-alimentezi trafo (cu bobinele inseriate) de la retea;2-masori exact tensiunea la bornele primarului si secundarului;3-numeri spirele din secundar;4-calculezi spirele din primar Np=NsUp/Us (Np=nr. spire primar, Ns=nr. spire secundar, Up=tensiune primar, Us=tensiune secundar)-acest nr. il imparti la 2-atatea spire are o bobina;5-calculezi nr. spire/volt primar=Np/380V;6-calculezi cate spire ai nevoie pt. 230V, N230=nr. sp/V x 230V-si acest nr de spire il imparti la 2-atatea spire are fiecare bobina pt. 230V;7-Faci diferenta intre nr. spire (380V), pct. 4 si (230V), pct6, adica N380/2-N230/2=cate spire trebuie sa scoti de pe fiecare bobina primara (cred ca vei scoate aprox. 42 spire).Daca mai poti bobina 2x11sp, vei avea un traf care poate functiona la 380V si 230V, de putere mare.Daca scoti spire vei avea un traf care functioneaza cu putere mai mica, dar suficienta, numai la 230V.Ce-i mai usor, sa bobinezi 2x11sp, sau sa scoti 2x42sp?.In varianta cu scos spire, s-ar putea sa fie nevoie sa desfaci trafo, nu stiu.Tu alegi. Editat Martie 26, 2016 de vera Link spre comentariu
Vizitator Csiki Sandor Postat Mai 15, 2016 Partajează Postat Mai 15, 2016 E adevarat ca aici e vorba de achizitii,totusi fata de colosii din imagini pentru utilizare ocazionala mai casnica,am ajuns dupa niste ani la reteta tole E25 pachet gros de 20cm,mediane in primar(5) comutator de trepte FCB de80A modificate camele unor inversoare de sens trifazice,devine 5trepte plus oprit.Conductorii de bobinaj intra intr-o cantitate atit de mica incit cumpararea si-o pot permite cam toti.La taiere cu 4 ia36A in primar,dar la utilizari mai normale pina in 20.Am realizat mai multe pina acum si n-au aparut probleme.Selectorul de trepte pare exagerat,80A,dar daca ramine lipit un contact,la comutare fumul cel putin fumul e garantat.Nu m-am complicat cu redresari,pentru utilizare casnica ocazionala mi-e suficient de bun asa.Nu stiu cum sa pun poze,claclatoristica nu e punctul meu forte,daca vrea cineva detalii de constr. cu placere. Link spre comentariu
vera Postat Mai 27, 2016 Partajează Postat Mai 27, 2016 Nu este cam greu (cate kg. are?)? Ai 100cmp (Fe f mult) si Np=80-90sp (Cu putin).Cel mai mic, facut de mine, era facut pe un miez de TMA630 si suda cu electrod de 2,5mm max.In prezent, pt. casa, am unul facut pe un miez, ceva mai mare de 40cmp, cu care pot suda cu max 3,2mm (nici nu am nevoie de mai mult).Te rog, pune si tu datele complete. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum