Vizitator robixd Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Salut as vrea sa imi fac un circuit cu un buzzer...va rog sa ma ajutati daca stie cineva o schema foarte simpla care sa functionele la 1.5 sau 3v Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Salut, am atasat o schema cu un circuit simplu cu 555 si buzzer. Din pacate nu se poate alimenta la 1,5 sau 3V ci se alimenteaza de la 5 la 15V. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) o schema cu un circuit simplu cu 555 si buzzer. In schema este figurat un difuzor nu buzzer.Exista si buzzere la tensiuni mai mari, Dvs. aveti deja unul, ce model? Editat Martie 20, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator robixd Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 eu nu am buzzer as dorii sa fac unu dar sunt incepator si schema ma depaseste Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) In ce sens va depaseste? Puteti realiza schema asa cum este cu un difuzor mic(0,25-0,5W). Cum doriti sa utilizati acest montaj, ca alarma? Editat Martie 20, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator robixd Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 eu ma refer ca ma depaseste circuitul de tip 555 nu am de unde sa fac rost de unul eu m-am referit la ceva compus dintr-un difuzor mic o baterie de 9v si un intrerupator sau inca ceva rezistente transistori sau ceva ca de astea am Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 http://www.elforum.info/topic/86201-schema-buzzer-3v/ Link spre comentariu
validae Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Schema a doua din acel topic se poate face foarte bine și cu difuzoare miniatură de 8 Ohmi de la ceasurile de masă cu alarmă. Acele difuzoare sunt mici, dar au o cavitate rezonantă ce amplifică prin rezonanță frecvențele în jurul a 1kHz. Trebuie făcute teste cu diverse valori pentru condensatorul de reacție, până se găsește o frecvență la care difuzorul are rezonanța maximă. Un căpăcel de plastic cu o gaură în mijloc pus în fața difuzorului poate ajuta mult la crearea rezonanței acustice necesare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) eu ma refer ca ma depaseste circuitul de tip 555 nu am de unde sa fac rost de unul eu m-am referit la ceva compus dintr-un difuzor mic o baterie de 9v Exista buzere cu http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=136615 oscilator incorporat care trebuie doar alimentate. Editat Martie 20, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
validae Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Cred că e mai instructiv să și-l facă singur, experiența nu se capătă cu module făcute ,,de-a gata,, chiar dacă au un preț derizoriu. Cele mai multe buzzere cu oscilator inclus comerciale funcționează bine doar pe la 9V, mai sunt și unele care merg cu mai puțin. Cel făcut în regim DIY poate fi optimizat și pentru funcționare la 1,5V lucru foarte avantajos pentru miniaturizare. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 (editat) Cred că e mai instructiv să și-l facă singur, experiența nu se capătă cu module făcute Dar D-l scrie ma depaseste circuitul de tip 555 Editat Martie 20, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
Taraxacus Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Buzzerul de fapt este un electromagnet care atrage o lama de otel. In momentul in care il atrage, se deschide circuitul astfel electromagnetul nu mai atrage lama, cand lama se relaxeaza inchide din nou circuitul si tot asa. Daca montezi un surub care sa regleze distanta dintre lama si miezul electromagnetului poto regla frecventa sunetului intre anumite limite. Acest dispozitiv montat pe o cutie de plastic face un pic de galagie care se poate asimila unui bazait. Asta a fost prima sonerie pe care am avut-o montata pe carcasa contorului electric alimentata printr-un transformator care scotea 5 si 8 v si bineinteles 3 v fiind cuplat la butonul de afara... Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Un releu de orice fel si orice tensiune - bineinteles tensiunea o alegeti dvs.- care are un contact NI ( normal inchis , adica in stare de repaus este inchis) se poate transforma in buzzer...trebuie doar inseriata alimentarea bobinei cu acel contact...mai departe fenomenele se intampla cum spune colegul Taraxacus... Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Galena ( casca ) telefonica , microfon telefonic cu carbune si o baterie de 1,5 volti . Sau mai mare . Totul inseriat , microfonul peste casca , " lipite " fata in fata ... veti avea o surpriza ! Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 2, 2015 Partajează Postat Aprilie 2, 2015 Cred că microfonul cu cărbune mai poate fi găsit decât pe la colecționari, sau pe la cei dintre noi care am apucat să folosim aparate telefonice având microfon cu cărbune Era bun pentru obținerea reacției acustice (microfonia) în cel mai simplu mod posibil....descris de dl. gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum