Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda radio

fane

Postări Recomandate

lAm un bazin de apa situat la circa 400m in amonte de pompa de umplere iar acolo nu am curent,problema este ca cineva trbuie sa stea tot timpul sa supravegheze supra plinul de la bazin.acum vreu sa automatizez treaba.

la bazin am un panou foto voltaic complet pentru iluminare noaptea,sias vrea su montez un plutitor etc.

iar trnsmisia comenzilor sa o fa prin module radio singura problema pe care o am e ca nu stiu ce module sa folosesc? M-am orientat la cele din seria aurel dar nu stiu ce model de tx sa folosesc  care sa acopere distanta de circa

4-500m cu putere suficienta petru a avea comenzile ferme

Editat de fane
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fane

2

• validae

1

• QQme

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

astea le-am vazut si eu dat ma gindeam la ceva ce gasesc mai usor in magazinele din romania si sa am si posibilitatea de face ulterior un upgrade gen nivel apa temp in bazin prin transmisie date partea asta nefiind o problema ci doar partea de RF

Link spre comentariu

Eu va propun sa"aotomatizati" bazinul  cu un senzor de nivel si o electrovana care va inchinde patrunderea apei in bazin la nivelul dorit in acest moment presiunea in conducta de alimentare creste deoarece grupul de. pompare functioneaza.Pe conducta (refulare)este montat un presostat care va opri electromotorul grupului de pompare. 

Ei vedeti cum economisiti banii pe 400 m de cablu  .Mai este o varianta dar vreau o descriere a sistemului hidraulic  ,sursa de apa este un put ? ce grup de pompare folositi? H ?Q? P?

succes la mesterit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări