Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu PIC12F683

Postări Recomandate

Salut.

M-am apucat de un pic12f683 si cum era de asteptat ca exemplu am  un blinker(ca test).

Problema ca , codul de mai jos merge cand i-a alimentarea din clona de PicKit2. Cand alimentez extern(de la 12V) extern ledul sta tot timpul aprins.

Vre-o idee ce gresesc?

PS: cu alimentare externa am pus MCLR la + si a inceput sa functioneze. Nu mai pricep ...

/*************************************************************************                                                                       **   Processor:     12F683                                               **                                                                       **   Pin assignments:                                                    **   GP0 - ISCPDATA														**   GP1 - buton															**   GP2 - PWM															**   GP3 - MCLR															**   GP4 - Test Led		       	                                        **   GP5 - Touch	with GP1 as load	       								*							       	                                        		*************************************************************************/#include <htc.h>/***** CONFIGURATION *****/__CONFIG(	FCMEN_OFF &  // Fail Clock Monitor Enable 	IESO_OFF &  // Internal External Switch Over 	BOREN_OFF &  // Brown-out detect modes 	CP_OFF &  // Protection of data block 	CPD_OFF &  // Protection of program code 	MCLRE_OFF &  // Master clear reset	PWRTE_OFF &  // Power up timer enable 	WDTE_OFF &  // Watchdog timer enable 	FOSC_INTOSCIO  // Oscillator configurations: internal); // Define oscillator frequency#define _XTAL_FREQ 8000000void main(void){	OSCCON = 0b01110001;	// 8Mhz INT OSC		// Set up the PIC12F683 IO pins	TRISIO = 0b00000000;	// Set all IO pins to output	ANSEL  = 0b00000000;	// Disable analogue inputs	//ADCON0=	GPIO   = 0b00000000;	// Set all pins to zero	OPTION_REG = 0b00000000;	// Set the option register (page 12 of DS)	WPU    = 0b00000000;	// Set weak pull-up off on all pins	CMCON0 = 7;		// Disable Comparator on 12F683	while(1)	{		GP4=1; __delay_ms(1000); GP4=0;__delay_ms(1000);	}}

post-194364-0-68294900-1426769961_thumb.png

Editat de lama
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mclr, daca este activ, trebuie pus intotdeauna la Vcc prin 10k

PAi nu pare valabil la acest chip. Cel putin asa am dedus eu din datasheet. La 675, 629 asa este dar la acesta pare ca nu.

Si daca va uitati pe schema asa am si pus, la Vcc prin 10k.

Editat de lama
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări