opreaandrei Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Buna seara, Vreau sa adaug la o masinuta RC (putere mica, 4 baterii AAA) un modul pentru a avea setata o viteza constanta, indiferent de cuplul la roata. Presupun ca de la bornele motorului iau tensiunea pentru alimentarea unei punti H comandate de un generator de PWM. Acum probabil reglarea vitezei se face din frecventa si lungimea pulsurilor, intrebarea mea este cum o tensiune medie constanta poate tine viteza constanta indiferent de cuplu? Unde este reactia motorului (curentul)? Multumesc, Andrei Link spre comentariu
validae Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Informația despre turația motorului este tocmai valoarea tensiunii la bornele lui.Când turația scade din cauza cuplului crescut, scade automat și tensiunea la bornele lui. Schema cere îți trebuie nu are nevoie de PWM ci de un regulator liniar de motoraș de casetofon. Ai aici o schemă de regulator : http://www.garajuluimike.ro/electronice/ventilatoare-alimentate-la-baterii.gif Link spre comentariu
opreaandrei Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Inteleg ca schema din dreapta este cea pentru puterea mea. Dar cand tensiunea la borne se schimba? Masinuta da cu spatele, schema mai functioneaza? Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Schema va asigura stabilizarea turației motorașului și în condițiile unor variații ale tensiunii de alimentare. Dar nu foarte mari totuși. Când nu mai poate stabiliza, turația motorașului scade. Link spre comentariu
opreaandrei Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Ma refer cand polaritatea se inverseaza la bornele circuitului, adica cand da cu spatele Link spre comentariu
validae Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Dacă inversezi polaritatea circuitul nu mai merge.Trebuie să faci astfel ca polaritatea să se schimbe doar la bornele motorului, nu la cele ale regulatorului. Link spre comentariu
opreaandrei Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Am inteles, multumesc de ajutor Link spre comentariu
manolo Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Treaba nu este chiar asa simpla ,mai ales ca vrei si revers,iti trebuie un senzor de turatie montat pe axul motorului un procesor cu softul adecvat care sa modifice pwm in functie de turatie. Acum care este idea ca sa ai o turatie(viteza) constanta? eu nu as vedea nici o placere sa am o masinuta care sa mearga doar cu o viteza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum