Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect imagine TV CRT Panasonic TX-14JT1P

marianlsea

Postări Recomandate

Nu cred sa fie memoria pentru ca retine programele dar multumesc pentru sugestie .

Faptul ca retine programele nu inseamna ca are legatura cu defectul dvs!!! Datele din memorie se pot altera in diverse feluri!!

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CC0QrAIoADAB&url=http%3A%2F%2Fwww.elforum.info%2Ftopic%2F60584-panasonic-tx-21s3tp-sasiu-z7-probleme-imagine%2F&ei=OpYKVc-yLom9UfTcgcAH&usg=AFQjCNE7dNxEpKbFmlM4l2VOwCvo_O9Gfg&sig2=5g54Ftjmd3La00iaqIuTMA&bvm=bv.88528373,d.d24

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua,

Am revenit cu defectul din topic -am inlocuit memoria cum a sugerat sa incerc  jonny ryc insa nu am sesizat imbunatatire-imaginea apare in continuare ca in atasament.

post-238759-0-20291300-1430480327_thumb.jpg

Rog o sugestie !!!

Link spre comentariu

De la ultima postare am schimbat toti polarizatii de pe PCB si tk inclusiv C 561 respectiv C368.Banuiesc ca sunt buni fiind noi-nu m-am gandit sa le masor eventual capacitatile.Din fericire aparatul meu de masura poate masura pana la 20uF.Verific si revin.

Imaginea pe care o vedeti este cea actuala.

Link spre comentariu

Parca in prima poza se vedea si ceva imagine?!?! Acum nu mai apare nimic?!?! Sunet este? Alimentare video este ? Tranzistori video sant ok?!?

Link spre comentariu

Imaginea apare cateva secunde apoi se atenueaza pana la disparitie.Sunetul este in regula. G1 este la masa.Am sa verific tranzistorii video si revin

Link spre comentariu

Nu stiu daca vi s-a mai spus ...dar trebuie sa verificati Q354 si componentele inconjuratoare ...in special rezistenta din baza acestui tranzistor.

Editat de elmar
Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestie elmar.Am verificat Q354 (un smt pnp) si rezistentele din jur.Singura care cred ca iese din toleranta(5% sau 10%) este R374 de 10 k din colector care are 9.26 k.In rest am verificat diodele toate de pe TK si tranzistoarele de culoare si sunt Ok.

Ceramicul C357 (1469pF in loc de 1500pF) ar putea fi vinovat ?

Aditional C362 (smd 1000p) masurat pe dioda imi da masuratoare de "scurt" -ce parere aveti ?In TK vad ca intra la G2(PIN 8)

Link spre comentariu

la o placa 11ak30 am gasit,greu,dupa zeci de verificari si culmea toate bune si frumoase,blinderul cu masa intrerupta.asta ca o idee,vad ca s-au incercat de toate.acea cursa inversa cred ca-i de acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări