Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Fisher FTS 767

Vizitator ggrasu7336

Postări Recomandate

Vizitator ggrasu7336

Buna ziua!

V-as ruga sa ma ajutati cu o schema pt un tv Fisher FTS 767 la care am o rezistenta (R18 )arsa complet pe langa triplor(sau daca puteti valoarea rezistentei).TV-ul functioneaza dar nu am reglaj est-vest.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tehtronics

4

• leoncris

1

Vizitator ggrasu7336

Multumesc mult! Este vorba de un R18 care este pe colectorul unui BD677 darlington pe care eu sincer nu l-am gasit in schema .Partea de est-vest la mine este tranzistorizata. Vreau sa mentionez faptul ca nu sunt chiar atat de priceput in electronica.R18 pe care l-am gasit si care ar corespunde cat de cat este notat cu 14 in schema dar merge pe un integrat TDA8145,pe cand la mine merge la BD677;in partea cealalta fiind OK ,merge pe L3. Valoarea lui R18 din schema este de 4,7ohmi,neavand am pus 10 ohmi,dar nu se intampla nimic.imaginea ramane largita pe est-vest

Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator ggrasu7336

Am gasit D2 in scurt, am schimbat-o BY299,am inlocuit si rezistenta 4,7ohmi,si totusi nu se intampla nimic,imaginea ramane tot largita.Bobina L3 am masurat-o doar ohmic si nu este intrerupta.Va rog poate mai aveti o idee.

Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator ggrasu7336

Multumesc pt raspuns,problema este ca trebuie sa ma internez vreo saptamana,revin .

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ggrasu7336

Am schimbat C8 dar am schimbat si unul dintre tranzistorii de pe langa semireglabili,pe care l-am schimbat initial BC558.Am pus un equivalent care nu prea era foarte equivalent,asa ca am pus vechiul 558si tv-ul functioneaza.

MULTUMESC PENTRU AJUTOR!

"SARBATORI FERICITE"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări