georgeleus Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Salut, Activand in domeniul telecomunicatiilor mi-a fost dat sa vad multe, dar dintre toate doar doua lucruri sunt consacrate: 1) echipamentele de calitate; 2) lehamitea si orgoliul companiilor. Astfel, in primele site-uri de telefonie mobila construite avem niste surse Argus CORDEX de 48V care au deservit fara probleme vreme de minim 4 ani. Incepand de acum 2-3 ani insa, unele din controllere au inceput sa cedeze, in sensul ca nu mai permit conectare remote, nu mai dau alarme, nu mai afiseaza valori pe display si led-urile nu mai denota starea sursei. Pe scurt, sursele au devenit dumb. Functioneaza ca simple convertoare 220-48, incarca haotic, iar daca nu revine tensiunea in timp util, LVBD-urile nu mai decupleaza si bateriile se mucifica. Atasez cateva poze cu placuta controller-ului. De curiozitate am scos placuta afara, am verificat-o vizual, nu am gasit nici o urma de condensator umflat sau ce altceva putea sa mai sara in ochi, am ramas stupefiat de complexitatea piesaraiei dinauntru (nu ma asteptam la atatea componente logice, fata de Antrice sau chiar Eltek sunt mult mai complexe) si dupa ce am reintrodus-o a inceput sa afiseze cateva valori, corecte in descarcare, insa dupa restabilirea tensiunii a inceput sa afiseze haotic si flicarea. Intrebarile mele: Care dintre dvs a mai lucrat cu asa ceva ? Exista vreo problema consacrata care se manifesta dupa atata timp ? Daca da este ceva complex, sau sunt de inlocuit ceva componente pasive ? Exista vreo posibilitate sa reparam asa ceva fara sa achizitonam alte controllere noi ? (furnizorii au intrerupt colaborarea cu noi si vice-versa) Multumesc. Poze in continuare (datorita limitarii impuse de admin). Link spre comentariu
iop95 Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Cred ca e o problema de legata de memoria RAM / SRAM + corupere firmware. Ce CI principale sunt folosite? Mai exista macar un modul care functioneaza corect? Link spre comentariu
georgeleus Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Sa zic ca mai avem vreo 2 site-uri la care sursele inca functioneaza in parametri. Ciudata treaba cu memoriile, chiar cu vreo 6-8 luni inainte de "corupere" le-am facut un upgrade de soft la toate cu o versiune mai noua. Totusi nu cred ca poate exista vreo legatura. Referitor la integrate, daca nu se distinge in poze, nu am nici eu de unde sti. N-am putut sa iau placa la birou. Ma voi deplasa in viitorul apropiat la un site cu placa defecta si voi lua controller-ul pentru analiza. Ca sa concluzionez, daca e vorba de memorii automat sunt influentate si cele mai elementare functii ? (respectiv aprinderea ledului rosu la lipsa tensiune) Daca da, gasirea unor chip-uri de genul nu cred c-ar fi prea dificila, insa montarea lor nu cred c-o face oricine... Va merita efortul oare ? Link spre comentariu
Vizitator ltdor Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 ... dupa ce am reintrodus-o a inceput sa afiseze cateva valori, corecte in descarcare, insa dupa restabilirea tensiunii a inceput sa afiseze haotic si flicarea. Intrebarile mele: ... Exista vreo problema consacrata care se manifesta dupa atata timp ? Daca da este ceva complex, sau sunt de inlocuit ceva componente pasive ? Exista vreo posibilitate sa reparam asa ceva fara sa achizitonam alte controllere noi ? (furnizorii au intrerupt colaborarea cu noi si vice-versa) Pariez pe calitatea proasta a alimentarii datorita deprecierii condensatorilor - nu-i musai sa fie umflati. Ar trebui sa se poata repara lejer odata ce se identifica topologia alimentarii. Altfel, pe acea placa nu are ce sa se strice - poate doar cipul BGA cu radiator pe el, dar simptomele ar fi cu totul altele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum