Vizitator amatorhifi Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Buna ziua,Am realizat amplificatorul din schema atasata.Cand il alimentez (cu sau fara semnal la intrare) in difuzoare se aude o pocnitura deranjanta ( nu foarte tare). In rest sunetul pare ok , nu am interferente ..sau alte zgomote, indiferent de volum (min-max). Problema apare doar la cuplarea alimentarii. Sursa de alimentare 12V 4A functioneaza normal. Am inlocuit R1 cu un comutator dar cand il actionez acelasi rezultat.Un sfat, o idee? Imi cer scuze daca n-am postat in sectiunea potrivita.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Incearca intre pinul 14 si masa, cit mai aproape de pinii 7,11,3 un electrolitic de 47-470uF/16Vcc, cu plusul in pinul 14. Vezi daca rezolva problema. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 NU imlocui rezistenta aia din pinul 14 cu un comutator ca o sa defectezi ntegratul mai devreme sau mai tarziu. Rezistenta e obligatorie acolo. Solutia cum a zis Leco e montarea unui condensator in pin 14 ce asigura intrarea intgratului in stand-by -> mute -> functionare normala pe masura ce se incarca. Pragurile de actionare sunt date n datasheet. Link spre comentariu
Vizitator amatorhifi Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 (editat) Am montat un electrolitic de 470 uF/16V. Singura diferenta consta in temperatura radiatorului su mi se pare. pana sa schimb R1 cu acel comutator se incalzea usor undeva la 50% vol, acum pleaca de pe la 30% (incalzit usor) la un T ambiant de 23 g C. O sa repun R1 . Am totusi o solutie, in sensul ca , difuzoarele le conectez la 5-10 sec dupa alimentare dar ii incomod. Difuzoarele au rca mama , eventual pot lega direct firele .(daca are importanta).. pana atunci ... m-ar interesa daca pot trece la nivelul urmator ( un corector de ton pasiv ) ? le: pot e d 100k (asta l-am avut) stiu ca arata urat montajul (vezi foto) ... dar momentan ma axez pe functionalitate si mai putin pe partea estetica. Editat Martie 17, 2015 de amatorhifi Link spre comentariu
Vizitator amatorhifi Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 In sfarsit am scapat de "pocnitura" prin inlocuirea electroliticului din pinul 14 cu 47k 25V , R1 = 39k si in pinul 4 am pus alt electrolitic de 100uF 16V. Cert e ca functioneaza perfect... ramane de vazut care dintre cele 3 comp generau pocnitura. si schema actualizata , pt alti amatori . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum