Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amp tda1554q

Vizitator amatorhifi

Postări Recomandate

Vizitator amatorhifi

Buna ziua,Am realizat amplificatorul din schema atasata.Cand il alimentez (cu sau fara semnal la intrare) in difuzoare se aude o pocnitura deranjanta ( nu foarte tare). In rest sunetul pare ok , nu am interferente ..sau alte zgomote, indiferent  de volum (min-max). Problema apare doar la cuplarea alimentarii. Sursa de alimentare 12V 4A functioneaza normal. Am inlocuit R1 cu un comutator  dar cand il actionez acelasi rezultat.Un sfat, o idee?

Imi cer scuze daca n-am postat in sectiunea potrivita.Multumesc anticipat.

post-244373-0-93261000-1426584747_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

NU imlocui rezistenta aia din pinul 14 cu un comutator ca o sa defectezi ntegratul mai devreme sau mai tarziu. Rezistenta e obligatorie acolo.

Solutia cum a zis Leco e montarea unui condensator in pin 14 ce asigura intrarea intgratului in stand-by -> mute -> functionare normala pe masura ce se incarca. Pragurile de actionare sunt date n datasheet.  

Link spre comentariu
Vizitator amatorhifi
Am montat un electrolitic de 470 uF/16V. Singura diferenta consta in temperatura radiatorului su mi se pare. pana sa schimb R1 cu acel comutator se incalzea usor undeva la 50% vol, acum pleaca de pe la 30% (incalzit usor) la un T ambiant de 23 g C. O sa repun R1 . Am totusi o solutie, in sensul ca , difuzoarele le conectez la 5-10 sec dupa alimentare dar ii incomod. Difuzoarele au rca mama , eventual pot lega direct firele .(daca are importanta).. pana atunci ... m-ar interesa daca pot trece la nivelul urmator ( un corector de ton  pasiv ) ?  

le:
pot e d 100k (asta l-am avut)
stiu ca arata urat montajul (vezi foto) ... dar momentan ma axez pe functionalitate si mai putin pe partea estetica.

post-244373-0-86822800-1426617487_thumb.jpg

post-244373-0-20108900-1426617488_thumb.jpg

Editat de amatorhifi
Link spre comentariu
Vizitator amatorhifi

In sfarsit am scapat de "pocnitura" prin inlocuirea electroliticului din pinul 14 cu 47k 25V , R1 = 39k si in pinul 4 am pus alt electrolitic de 100uF 16V. Cert e ca functioneaza perfect... ramane de vazut care dintre cele  3 comp generau pocnitura.

si schema actualizata , pt alti amatori .:)

post-244373-0-41328300-1426712001_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări