SHADYYY Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Salut tuturor,Am intrat pe forumul vostru cu speranta ca voi gasi pe cinevaamabil sa-mi de citeva lamuriri.Am citit foarte multe dar daca nu a avut cine sa ma indrume in capul meu totul este,,varza,,.Teorie cunosc ceva dar practica nu.Mai concret- am inteles ca primul pas inaintea implementari unui program in PIC trebuie introdus un loader pentru butare(mai ales cindPIC-ul este blank) , eu aici m-am bocat nu stiu daca acest loader este un program standard ( cum este la receptoarele digitale sau GSM-ri) sau si el trebuie scris inlimbaj de asamblare ,daca este standard de unde poate fi luat ?Mai concret eu vreau sa scriu un gold card (PIC16F84A+24LB16), am dispozitivul de scriere (care stie JDM,Smart Mause si Phoenyx) fisierele hex pt. PIC si bin pentru EPROM am incercat programare cu : Ponypog si Icprog 105D si de fiecare data la sfirsit primeam eroare la linia oooh .Nu mai stiu ce sa fac, poate ma lumineaza si pe mine cineva va rog frumos :smt005 .Scuzati-mi vorbaria, dar am vrut sa fiu cit se poate de clar.O zi buna tuturor Link spre comentariu
SHADYYY Postat Ianuarie 25, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Dupa ce am mai citit pe aici am cautat sa intru in setarile lui ICprog 105Dsi am descoperit ca diverul pentru XP nu era activat.In consecinta l-am activat si acum la fiecare lansare a programului primesc doua mesaje de eroare ;- ..Eroare aleatoare(The system cannot fiind the file specifiend)in timpul lansari driver-ului.si-..Eroare aleatoare(The system cannot fiind the file specifiend)in timpul incarcari driver-ului.Am verificat si vitezele pe COM ( la 9600 si 115500 acelasi sintom) nucunva anomalia este in SO Win.XP?Astept opiniile voastre .o zi buna tuturor. Link spre comentariu
lucicop Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Exista doua metode de a programa un PIC: fie cu un programator, conectat la pinii de programare ai PIC-ului (VPP, ICSPCLK, ICSPDAT, VCC, GND), fie daca in el exista deja un program incarcat care la initializare stie sa astepte ca pe niste pini definiti sa primeasca un program si sa-l scrie in memorie (acest program se numeste Bootloader). Daca ai programator atunci poti programa direct PIC-ul cu .hex-ul pe care zici ca il ai. Trebuie sa selectezi tipul PIC-ului pe care il programezi si sa pozitionezi corect PIC-ul in programator sau sa conectezi corect programatorul la circuitul tau, daca faci programare in-circuit (ICSP = In Circuit Serial Programming). Link spre comentariu
peshte Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Eu ca programator am luat un kit de la adelaida. Si compilator folosesc proton pic basic pt ca: are comenzi simple, daca nu stiu comenzi, are si un help de toata frumusetea dupa care invat. Pt orice eventualitate am invatat si assemblerul.Programele merg struna, iar ca soft folosesc ic-prog. Link spre comentariu
lucicop Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Probabil ca e mai ieftin kitul de la Adelaida sau construit personal. Eu folosesc ICD-2 care a costat 340 aprox. de la Comet, insa iti faci treaba mai usor. Programezi direct din MPLab, stie toate device-urile mai noi in caz ca ai nevoie, stie debugging (ceea ce e foarte util, nu cred ca mai e nevoie sa insist). Per ansamblu, desi costa mai mult, iti permite sa lucrezi mai repede si mai usor. Am inteles ca exista si scheme pe net, iti poti face propriul ICD2. Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 sau exista chiar o clona la icd2 la un pret mai bun http://www.hi-end.ro/product_info.php?p ... 1e104e3ccd Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Dupa ce am mai citit pe aici am cautat sa intru in setarile lui ICprog 105Dsi am descoperit ca diverul pentru XP nu era activat.E vorba despre icprog.sys sau despre ce driver?Daca da, unde e pus?Daca e pus in acelasi loc cu icprog.exe, cum e configurat programatorul (Settings - Hardware)? Link spre comentariu
SHADYYY Postat Ianuarie 28, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 Am facut testele la verificare hardware si a functionat , am trecerile din 1 in 0 pe DATA , CLOCK si MCLR unde am si tensiunea de 13V ,recunoaste si COM 1, dau sa citeasca PIC-ul si la sfirsit spune ca este ok, pe tabela arata siruri de ..FFFFFF.. Incarc un fisier HEX pentru PIC dau scrierea , ledurile pentru DATA si CLOCK incep sa pulseze grila nu incepe sa se incarce (cum face la citire) iar dupa 15-20sec apare mesaj de eroare la 0000h. Am citit si HELP-ul si pare ca nu este de la programator , ori mai am vre-o setare in ICprog sau fisierul HEX nu corespunde sau are bug , nu-mi ramine decit sa rog pe cineva care are un soft deja scris si functionabil pentru 16F84A (POATE SA FIE CIT DE MIC SI NEINSEMNAT)sa ma serveasca pentru a incerca scrierea , iar in cazul ca primesc acelasi mesaj , mai verific setarile in ICprog iar in finalreinstalez Windows-ul. Ce parere aveti ? Pina la urmatoarea isprava -numai bine.:axe: Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 28, 2007 Partajează Postat Ianuarie 28, 2007 nu am programat niciodata goldcard dar,dupa cite am citit si eu stiu ca le trebuie un clock generat extern cum ai tu pe acolo si doar pinul de I/O este din PC Link spre comentariu
SHADYYY Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Am schimbat PIC-ul din programator cu 16F84 si a mers beton , ai avut dreptate 16F84A cu care lucram eu era ,,prajit,, si de aceia doresc sa-ti multumesc pentru ideie si sfaturi ,de la tine si ceilalti userii au ce invata ,de aceia din partea mea numai urari de bine si tot ce vrei tu. :rock: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum