Vizitator Anonim Victor Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Salut ! Eu am niste boxe acasa Dibiesi Q8001 legate la o putere T-Amp E400 prin speak-on si coaxial la boxa . Recent i-am schimbat difuzorul de bass cu unul tot Dibesi C8005 , media cu un difuzor original Bose , de la niste boxe Bose 802 si inaltele cu un tweeter pe care il aveam piezo , filtrul a ramas la fel . Am o nelamurire , la volum mare in tweeter se aude un zgmot de fundal usor , daca nu canta muzica , in restul difuzarelor nu se aude . Este normal ? Si tot la volum mare pe muzica mi se pare ca tipa cam tare inalta , cand e pe equlizerul din aimp ( eu il am pe rock setat ) iar daca il dezactivez se aude infundat sunetul dar nu mai tipa inalta , e normal ? Precizez ca driverul de la tweeter cel ce a fost pe boxa avea 30 w si asta are 100 w , nu stiu care e puterea lor reala . Sunt putine info despre aceste boxe pe net , iar pe difuzoare nu scrie nimic !!! ( cel rotund era cel original si l-am inlocuit , doar driverul , cu cel patrat . a ramas pasticul acela ca nu intra cel patrat in gaura ) . Iar cand am desfacut cele 3 suruburi ce tin driverul de hornul de plastic , avea un joc maricel , e normal ? El merge fara probleme ! L-am schimbat pentru ca nu se auzeau inaltele cum trebuie , acum se aud dar parca prea tare , cel putin la volum mare , normal se aud super ok !!!! Filtrul din boxe e facut de firma de la ei nu strie mai nimic , aveam o fotografie prin telefon dar vad ca nu o mai am sa imi spuneti daca stiti ce putere are . Atasez si o poza cu boxa cum arata acum , cum arata e pe net Vreau sa le fac pentru casa si eventual sa le iau la un chef daca e ... Si ce difuzor de 8 inch rotund avand minim 100 w rms si sa fie pana in 2 milioane mi-ati recomanda ? Cel de la Dibeisi la putere maxima pe bass gajaie , are 70-80 w rms si eu dau cu 150 aproape , e normal ) . Multumesc ! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Fara schema la filtru e dificil sa dai cu parerea.... Link spre comentariu
Vizitator Anonim Victor Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Uite poze Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 (editat) Tweeterul original era tot piezo? Tweeterele piezo au o caracteristica destul de aiurea cu peak-uri si gauri. Tipa prea tare este foarte subiectiv si greu de interpretat. Dupa parerea mea este posibil ca sa ai ceva peak-uri pe caracteristica de redare iar acesta sa devina enervante la volum mare. Cea mai buna varianta este sa pui un Tweeter de calitate, toate cele piezo o sa sune cam tot asa, mai mult sau mai putin... Daca vrei numai sa "carpesti" pe unde se poate ca sa sune mai bine, ai 2 variante: 1) reduci volumul tweeterului folosind un Lpad, varianta mai simpla si mai usoara dar posibil fara rezultate prea bune, 2) folosesti un sistem de masurare cu microfon si tot ce mai trebuie (minim o placa de sunet buna) si identifici unde ai peak-uri. Apoi modifici filtrul adaugind ceva filtre notch acolo unde ai peak-uri ca sa le reduci/anulezi. Poti si sa mai reduci valoarea la condesatorul serie cu tweeterul dar ma indoiesc ca o sa obtii ceva util....Acum se pare ca ai 3,3µF si ai putea sa-l cobori la 2,2µF sau chiar 1µF. Editat Martie 17, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Anonim Victor Postat Martie 17, 2015 Partajează Postat Martie 17, 2015 Am inteles . Da tot piezo era si cel original . Nu scrie nimic pe nimic ... E la libera interpretare ... Dar tinand cont ca toata boxa originala costa noua 170 ron , nu au piese de calitate . Am facut acum o comparatie intre boxa modificata si cea originala , ca am doua ! Spre surprinderea mea , boxa careia i-am schimbat difuzoarele suna mai incet la acelasi volum comparativ cu cea din fabrica dar parca e mai cald sunetul , se aude mai profund bass-ul , inaltele si chiar si la volum mare cea din fabrica se aude mai tare dar cum am spus sunetul e mai ciopartit , e mai plat ... Am ramas uimit ! Difuzoarele de bass sunt cam la fel ca putere si impedanta .... Curios ! Probabil ca e mai usor de miscat membrana de carton decat din cauciuc ... Am incercat sa filmez sa va arat dar nu se simte in filmare ... Mai am un filtru SAL HV 316 pe 3 cai ... de 100 w si 8 ohm , scrie pe el ... Daca l-as inlocui :-? S-ar auzi mai bine ... O sa incerc ... Nu ma pricep foarte mult la electronica ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum