homer Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Buna ziua. Vreau sa adresez o intrebare. Care este viteza optima de folosire a unei freze pentru ca aceasta sa nu se rupa. Va intreb deoarece am reusit azi sa rup o freza canelata de la Bosch de 3mm HS/CT intr-o placa de pal. Frezarea a fost facuta la 6mm adancime deci nu a fost adanca. Treaba a fost ca am facut canalul de 3mm si pe urma am vrut sa l largesc la 5mm si a crapat freza. Viteza la router a fost cam 3.5 pe scala de 1-6(11-28.000 rotatii) si pe freza scrie 35.000. Acuma habar nu am de ce s-a rupt ca nu am fortat la impins. Daca are cineva vreo idee motivul ruperii si sa imi spuna si la ce viteza trebuie folosita, mica, mare, medie ? Cei de la Bosch au ramas f surprinsi au zis ca nu am mai intalnit asa ceva sa se rupa freza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Viteza ca viteza, da' avansul cat a fost? Link spre comentariu
homer Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 Avansul a fost incetisor, nu am fortat. Primul canal de 3mm a mers super pe cei 2metri. La largire pana la 5mm am impins freza cam vreo 30cm si s-a rupt varful. Link spre comentariu
89-CEC Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 http://www.cnc-lehrgang.de/vorschubgeschwindigkeit-berechnen/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum