Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator hibrid

livoto70

Postări Recomandate

Prin 2010 am proiectat un cablaj pt un hibrid ,dar nu a fost realizat practic . Este o combinatie a preamplificatorului pe lampi Aikido cu finali pe mosfet lateral .....

Posted Image

Link spre comentariu

Salut Alex. Eu am realizat doar partea cu tuburi, am folosit 6n1p si 6n2p, pe care am folosit-o cu diferite etaje finale. Am sa postez si eu poze cu realizarile mele recente, chiar daca voi starni rasul unora. Tin sa va spun ca eu am ramas la stadiul de facut cablaje la mana, pt ca sunt prea simple ca sa apelez la tehnica moderna.

Si pe deasupra imi face placere sa le fac manual.

Link spre comentariu

Salut Alex. Camd dau clic pe link-ul de la tine, nu-mi gaseste pagina. Ms, George, sunt misto schemele, dar ma gandesc ca numai trafurile de alimentare m-ar costa un rinichi si-un plaman. M-ar interesa mai mult parerile voastre, eventual niste imbunatatiri, despre ampliful din link-ul care l-a postat si Marian si eu. Ms din nou.

Cei de la Pathos sunt extraterestri?

Link spre comentariu

Am facut pt. acest amplificator PCB-ul la partea de intrare pe o singura placa si urmeaza finalul pe AO si IRF240/9240 ..... :) Schema de la PATHOS (una dintre ele)Posted Image

Editat de alex mm
Link spre comentariu

Frumos, dar cond electrolitici sînt prea lipiţi de lămpi şi vor fierbe la foc mic. În plus, alimentarea filamentelor trebuie tratată cu atenţie, schema din pdf e destul de ambiguă. O altă problemă sînt semireglabilii, trebuie şuntaţi cu rez.

.................

Un hibrid, ca amplif cu pretenţii ar merita ceva mai bun decît IRFxxx, altfel se transformă în AVxxx, MOSxxx etc, cu tot cu problemele lor eterne.

Editat de zal
Link spre comentariu

Frumos, dar cond electrolitici sînt prea lipiţi de lămpi şi vor fierbe la foc mic.     :rade:  nu prea cred lampile sunt pe cealalta fata ..... se vede numerotarea pinilor la o mai atenta observatie 

.................

Un hibrid, ca amplif cu pretenţii ar merita ceva mai bun decît IRFxxx, altfel se transformă în AVxxx, MOSxxx etc, cu tot cu problemele lor eterne.  ....... observatia se refera la proiectant adica   :aut: PATHOS ACUSTIC..

Filamentele nici nu sunt legate pe cablaj vor fi efectuate cu doua fire torsadate de la lampa la lampa pana la conectorul din dreapta ..... :)

Editat de alex mm
Link spre comentariu

Păi da, soclurile se pot monta doar pe o parte, dar restul pieselor pot fi montate pe ambele părţi, dacă cablajul e cu treceri. Poate cineva va băga totul într-o carcasă închisă, de amplif cu silicoane existent, caz în care trebuie să folosească la maxim spaţiul.

Numele unei firme nu mă impresionează deloc, dar atenţia dată realizării, piesele folosite... da. Oricum în ultimele două decenii dizainul prevalează în faţa conţinutului.

...............

Un hibrid cu atacul pe lămpi şi ieşirea cu trz nu oferă ''sunet de lampă'' siliciului ci economie de materiale şi putere mai mare.

Editat de zal
Link spre comentariu

Păi da, soclurile se pot monta doar pe o parte, dar restul pieselor pot fi montate pe ambele părţi, dacă cablajul e cu treceri. Poate cineva va băga totul într-o carcasă închisă, de amplif cu silicoane existent, caz în care trebuie să folosească la maxim spaţiul.

Numele unei firme nu mă impresionează deloc, dar atenţia dată realizării, piesele folosite... da. Oricum în ultimele două decenii dizainul prevalează în faţa conţinutului.

...............

Un hibrid cu atacul pe lămpi şi ieşirea cu trz nu oferă ''sunet de lampă'' siliciului ci economie de materiale şi putere mai mare.

Ma bucur ca ai spus tu asta, si nu eu, nu vreau sa imi pun lamparii in cap...

As mai adauga ca s-ar putea obtine impedanta de intrare mult mai mare, la amplificatorul tranzistorizat, insa cum sursele de semnal actuale au impedanta de iesire de 600 ohm maxim chiar si mai mica, nu vad rostul la impedanta mare de intrare la amplif, decit pentru a capta eventuali paraziti RF sau alte susanale...

Link spre comentariu

A avut cineva timp sa se uite la "The nishiki amplifier"?

Da George, am vazut.

Interesanta schema, dar are cineva idee despre cum tb construit acel droser si ce iddle tb sa aiba? mai mult de 3A oare?

Nu ar putea fi inlocuit cu o sursa de curent constant?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări