Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator hibrid

livoto70

Postări Recomandate

O ultima observatie am si eu, mosfetii se comanda in tensiune dar au o capacitate de intrare semnificativa ce trebui incarcata si descarcata cu acea tensiune, si asta se face numai si numai cu si anume, curent.

Link spre comentariu

Ms, Marian. Pt ca sunt amator si nu profesionist in domeniu, tin sa specific ca sunt mai mult practician decat teoretician, de aici si lacunele, dar pre-ul cu lampi la care m-am referit, amplifica in tensiune cu prima trioda si cea de-a doua, fiind repetor pe catod, face adaptarea de impedanta, respectiv amplifica in curent. Cel putin asta e parerea mea.

Link spre comentariu

Inca ceva. Nu sunt hotarat ce sa pun in final, 2n3773 originali Toshiba recuperati, sau KD503.

Tare sînt curios cît de originali şi cît de Toshiba sînt. Era plin de 2Nxxxx Toshaiba prin anii 90 şi toţi arătau ca BUxxx.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic, dar eu i-am recuperat dintr-o sursa babana gasita la gunoi in Madrid. Sa inteleg ca ar fi mai bine sa merg pe KD503? Si cum as mai putea afla daca sunt fake, fara sa-i decapitez? Pt Zal.

Link spre comentariu

Inca ceva. Nu sunt hotarat ce sa pun in final, 2n3773 originali Toshiba recuperati, sau KD503.

Mergi pe KD503, chiar daca au doar 80Vce Vs 140 la 2N3773, nu vei fi dezamagit.

KD503, nu s-au falsificat si nu se vor falsifica vreodata, capsula este luata dupa Motorola OLDSCHOOL style pe germaniu.

Link spre comentariu

Am facut amplificator de 2x200W/4R alimentat la +/- 61Vcc in gol cu cite 2 KD-uri paralel pe brat, tinea fara probleme si 2 ohm.

Vor sari citiva ca domne, depasesti cei 80Vce din datasheet si crapa.

Nu crapa, daca ai o schema buna, foloseste-i cu incredere.

Link spre comentariu

@livoto70 sper sas nu se inteleaga faptul ca as fi atacat schema in sine, ca nu este asa, in fapt sunt destul de paralel cu tot ce tine de tub electronic ( lampi ) desi marturisesc ca sunt fascinat de pasiunea unora, si de frumusetea estetica pur si simplu a unor creeatii de-ale lor, care sunt demne de orice muzeu din punctul meu de vedere. Deci sunt ultimul care ar putea comenta detalii tehnice legate de montaje pe lamp[i, numai ca am observat la tine niste expresii foarte subiective care nu mi s-au parut ok, asta a fost motivul primei interventii, a 2-a s-a destinat explicarii unui aspect care tine de mosfeti, nu de lampi, Dl Franzm a adus in discutie aspectul curentului de comanda necesar mosfetilor, tu ai contracarat spunand ca mosfetii se comanda in tensiune, eu am dorit sa lamuresc ( foarte pe scurt ce-i drept ) care este explicatia necesitatii unui curent de comanda pentru mosfeti, mai departe daca montajul tau poate sau nu poate sa asigure acest varf necesar, nu stiu si nici nu ma hazardez sa presupun, se prea poate ca da, si atunci este foarte ok, adica nu sunt nici pro, si nici contra, doar am incercat sa lamuresc ceva maruntisuri, daca am reusit, ma bucur, daca nu... atunci cer scuze ca m-am bagat...

Link spre comentariu

Nici gand de suparare Marian. Chiar iti multumesc pt interventie pt ca sunt multe chestii pe care nu le stapanesc. Doar pt asta sunt forumurile,nu? Fiecare isi spune parerea. Cat despre acele scheme, pana nu faci um montaj nu vei sti ce-i cu el. De ce nu incerci una din scheme? Pe un pcb de proba, il termini garantat intr-un weekend. Daca nu ai lampi, iti fac cadou cu placere o pereche de 6n1p. Numai bine!Asa voi face DjLeco.Ms inca o data.

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic, dar eu i-am recuperat dintr-o sursa babana gasita la gunoi in Madrid. Sa inteleg ca ar fi mai bine sa merg pe KD503? Si cum as mai putea afla daca sunt fake, fara sa-i decapitez? Pt Zal.

O poză face cît o mie de cuvinte. Dacă trecerile de sticlă sînt mari ca la BUxxx sînt făcături. Mai poţi depista după căderile pe joncţiuni cînd măsori pe scala cu semnul ''diodă'' a multimetrului, prin comparaţie cu alţi trz originali.

Şi din Germania veneau amplifuri cu trz schimbaţi cu pocnitori, de mă miram cît de zgîrciţi puteau fi cei de acolo.

Editat de zal
Link spre comentariu

As posta schema, dar nu stiu cum sa fac. Este in format pdf intr-un fisier care nu incape aici si nici nu stiu cum sa fac sa selectez doar pagina cu schema, in vederea postarii.

Tastand in google "the nishiki amplifier", va aparea printre primele pe lista in format pdf. Schema despre care vb, este la pagina 10. Poate reuseste sa o posteze cineva care se pricepe. Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări