livoto70 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Buna seara tuturor forumistilor. Sunt,cred,cel mai nou pe aici in postari. Am urmarit cu atentie foarte multe postari despre amplifuri de toate neamurile,dar nu am gasit nimic despre asa numitele "hibride". Ori nu am stiut unde sa caut,sau lumea nu este interesata de asa ceva. Ma refer la amplif in tensiune cu lampa si in curent cu bipolari sau mosfet. Stiu ca nu sunt hibridele ideale, dar cele trei amplifuri pe care le-am realizat pana acum,suna mult mai aproape de realitate decat cele Ss. Acum,as dori niste pareri referitor la aceste tipuri de amplifuri de la cei care le-au construit si le-au si ascultat. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
George Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Poate ai mai mult succes la rubrica "audio pe tuburi"...... Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Salut , Eu am o combinatie , preamplificator cu corectie de ton urmat de un amplificator SS deci tot hibrid e pana la urma ..... cu sunet de lampa si suna chiar bine . Link spre comentariu
livoto70 Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 Cum fac sa postez niste scheme? Ms George, voi incerca si acolo. Da, Alex, dar nu e aceeasi treaba cu hibridul la care m-am referit eu. Imediat ce reusesc sa postez niste scheme pe care le-am gasit pe net, vei vedea cam care e diferenta. Am reusit sa postez pana la urma. Simplitatea schemelor si usurinta cu care se regleaza, sunt dezarmante! Rezultatele? UIMITOAREEEE! Mentionez ca nu am folosit osciloscop si gen de semnal, doar 4 multimetre. Cate 2 pe canal, unul pt bias si altul offset. Recomand tuturor. Si puteti sa tastati pe gogu, "The Nishiki amplifier" sa vedeti ce minunatii si acolo. Pe acesta l-am facut si suna infricosator de real! Daca acest topic va prezenta interes, voi posta si niste foto cu "hibridutele" mele. hybrid audio amplifier.doc Link spre comentariu
livoto70 Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Haideti oameni buni, indrazniti. nu ma lasati singur! Am o cateva nelamuriri, de asta am apelat la voi. Link spre comentariu
George Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Care sunt acele nelamuriri? Link spre comentariu
Marian Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Pe acesta l-am facut si suna infricosator de real!.. Te-ai gandit ca poate esti un pic cam subiectiv in descrierile tale, si asta ar putea fi un motiv al interesului mai slab pentru topicul asta? Adica expresia "infricosator de real" mi se pare mie infricosator de exagerata, real in comparatie cu ce? sau cum definesti tu un sunet real? Din punctul meu de vedere astfel de topic ar trebui sa plece de la acceptiunea ca aprecierea urechiometrica a calitatilor sunetului unui amplificator este ceva foarte subiectiv, ce iti place tie nu este neaparat necesar sa placa si altuia, sau invers, ce ii place cuiva nu este obligatoriu sa iti placa si tie, tocmai din acest motiv exista caracteristicile tehnice legate de performanta, ele reprezinta niste cifre incontestabile si general acceptate. Spor. PS: Si eu cred ca ar fi fost mai potrivit la audio pe tuburi... Link spre comentariu
franzm Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Doar o mica observatie: La amplificatoarele tranzistorizate cu finali MOS ne facem mari probleme privind capacitatea driverului de a furniza curentii de comanda necesari. Aici cum stam? Sau nu conteaza, fiindca "e pe lampi". Si da, am abordat si eu tema hibrizilor. Si n-am abandonat-o înca. Link spre comentariu
livoto70 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 franzm, mosfetii nu cumva se comanda in tensiune si nu in curent? Eu asa stiam. Pt GEORGE si MARIAN. Tocmai asta e marea problema. Mi s-a parut mie ca suna "infricosator de real" sau doar e o iluzie pt ca l-am construit eu? Comparatia o fac cu muzica live pe care o ascult aproape in fiecare vineri, la un club unde se canta jaz-rock doar cu instrumente reci. Pe amplifirile mele tobele, cinelele, chitara, sax-ul, etc, suna la fel ca in club. Asta numesc eu muzica reala, atata timp cat nu pot ajunge intr-o sala de concerte. Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Dacă e să filozofăm, sînt multe amplifuri de diferite construcţii care sună bine, unele mai bine ca altele. Iar cînd faci ceva cu mînuţele proprii, efectul placebo e mare, ca la bucătărie. Amplifurile hibride îi ajută pe unii să treacă la nivelul lămpilor. 1 Link spre comentariu
livoto70 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Tot pt franzm. Un amplif in tensiune cu lampa si repetor pe catod tot cu lampa ofera o imp de iesire sub 1000 ohmi, poate comanda fara nicio problema o pereche de BUZ900D si 905D care sunt trz dedicati audio. Deci aici se pune problema comandarii in tensiune si nu in curent. Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 După entuziasmul anilor 80, mosfeţii au cam decăzut azi, excepţie cei industriali şi ieftini. Link spre comentariu
livoto70 Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Exact la asta ma refeream, Zal. Chestia e ca am chemat si niste amici de la club sa asculte amplifurile si rugandu-i sa fie cat mai impartiali, m-au luat in ras spunandu-mi ca acea cutie cu fire a mea nu are cum sa sune mai bine decat amplifurile lor de mii de wati cu care canta ei pe la diferite evenimente. Bineinteles ca nu am reusit sa-i fac sa inteleaga ca muzica hi-fi de acasa nu are nici o treaba cu muzica pro a lor. In concluzie m-au cam dezumflat. Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Pai da. Unii cred ca muzica se asculta cu urechile alții cred ca se asculta cu ficatul. Pana la urma cred ca va trebui sa asculți mai multe modele si sa alegi ce-ți place. Total subiectiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum