battobataaree Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Nu stiu daca exista o formula cu care se poate echivala in Henry un drosel electronic,cred ca aces lucru se poate face numai practic masurand riplul la un anumit curent dar cred ca si o simulare ne poate ajuta in acest sens. In simularea de mai jos se poate vedea ca un astfel de drosel electronic ar fi "echivalent" ca eficienta cu un drosel-inductor de 10H/100ohmi(dc),parerea mea! Intrebare : Valoarea condensatorului de 22uf dupa circuit este batuta in cuie?.Asa functioneaza schema corect,sau se poate pune mai mare?.Observ ca in schema cu droser inductor condensatorul de dupa circ este de 100uf Editat Martie 19, 2015 de battobataaree Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Intrebare : Valoarea condensatorului de 22uf dupa circuit este batuta in cuie?.Asa functioneaza schema corect,sau se poate pune mai mare?.Observ ca in schema cu droser inductor condensatorul de dupa circ este de 100uf Schema cu drosel electronic este pana la uma un multiplicator de capacitate,condensatorul de la iesire nu are valoarea "batuta in cuie" poate avea orice valoare intre 10uF si 100uF,dar peste 22uF nu prea-si are rostul...Cu acel tip de MOS regulator serie,la iesire se "vede" un condensator de peste 274uF,deci cel de 22uF este ca un back up. Faceti schema asa cum este si apoi va jucati practic si vedeti ce se va intampla in bine sau in rau daca modificati acea valoare a condensatorului de pe iesire si bine ar fi ca indiferent ce drosel veti practica,acel condensator a fie in paralel cu altul de 100nF...470nF de buna calitate si asta pentru ca tot semnalul audio se inchide prin sursa,mai departe incercati si dv. sa intelegeti ce am vrut sa spun. Ca fapt divres,eu sunt mai conservator si consider ca pentru amplificatoare de casa cu puteri cuprinse intre 1W si 10W utilizarea in sursa a unui drosel cu inductor ar fi cea mai potrivita alegere,mai ales pentru etajele finale SE. Un drosel cu inductor este foarte simplu sa-l construiti,nu-i mare inginerie,maine o sa va trimit pe MP cateva formule simple dupa care puteti calcula orice drosel pentru aplicatiile dv. de viitor,bineinteles daca sunteti interesat. Editat Martie 19, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
battobataaree Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Schema cu drosel electronic este pana la uma un multiplicator de capacitate,condensatorul de la iesire nu are valoarea "batuta in cuie" poate avea orice valoare intre 10uF si 100uF,dar peste 22uF nu prea-si are rostul...Cu acel tip de MOS regulator serie,la iesire se "vede" un condensator de peste 274uF,deci cel de 22uF este ca un back up. Faceti schema asa cum este si apoi va jucati practic si vedeti ce se va intampla in bine sau in rau daca modificati acea valoare a condensatorului de pe iesire si bine ar fi ca indiferent ce drosel veti practica,acel condensator a fie in paralel cu altul de 100nF...470nF de buna calitate si asta pentru ca tot semnalul audio se inchide prin sursa,mai departe incercati si dv. sa intelegeti ce am vrut sa spun. Ca fapt divres,eu sunt mai conservator si consider ca pentru amplificatoare de casa cu puteri cuprinse intre 1W si 10W utilizarea in sursa a unui drosel cu inductor ar fi cea mai potrivita alegere,mai ales pentru etajele finale SE. Un drosel cu inductor este foarte simplu sa-l construiti,nu-i mare inginerie,maine o sa va trimit pe MP cateva formule simple dupa care puteti calcula orice drosel pentru aplicatiile dv. de viitor,bineinteles daca sunteti interesat. Sunt foarte interesat sa aflu cat mai multe ,ca sa pot alege.Tocmai de asta am lansat topicul.Abia stept acel mp si ce sa mai zic..mai multumesc odata ..Sa va livrez niste beri prin posta,sau nush?...)) Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Nu stiu daca exista o formula cu care se poate echivala in Henry un drosel electronic,cred ca aces lucru se poate face numai practic masurand riplul la un anumit curent dar cred ca si o simulare ne poate ajuta in acest sens. In simularea de mai jos se poate vedea ca un astfel de drosel electronic ar fi "echivalent" ca eficienta cu un drosel-inductor de 10H/100ohmi(dc),parerea mea! In schema respectiva daca se adauga un condensator nepolarizat de 1uF/400v din poarta Mos-ului catre masa o sa lase in urma orice drosel de pana in 15-20H. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum