Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mufa de amperaj mare

Chiriac Dragos

Postări Recomandate

am o baterie pe masina de 75Ah si vreau sa pun un subwoofer , nu mare unul mic doar cat sa ma multumeasca pe mine, dar acum vine o problema , eu tin in portbagaj si mai car din cand in cand , deci subwooferul trebuie sa il fac demontabil.

Ca sa il fac demontabil , m-am gandit la o mufa de amperaj mare care sa i-mi permita acest lucru , ma gandeam la o mufa de remorca , stiu ca poate nu  m-am gandit bine dar stiam ca prin acea mufa trec multi amperi .

Precizez ca masina este un opel corsa c model 2002

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Chiriac Dragos

6

• doru3160

5

• djvas

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

ca sa pot scoate integral subwooferul din portbagaj , fac toate legaturile aferente , masa + semnal in masina , si cealalta mufa sa fie legata de sub , sa conectez subwooferul si sa il scot din portbagaj in siguranta privind amperajul ,  adica sa fie mobil

Link spre comentariu

Defineste termenul "curent mare",altfel vei primi pe merit si raspunsurile.Poti monta niste borne de la un traf de sudura,dupa cum foarte bine poti monta mufe cu mai multe contacte decat ai nevoie si le cablezi in paralel.Hotaraste-te asupra unei valori maxime de curent,dupa aia du-te la un magazin de profil si daca nu gasesti,inseamna ca ai gresit magazinul.

Link spre comentariu

am o baterie de 12v la 70Ah

vreau sa pun un subwoofer

subwooferul sa fie portabil ( sa il scot si sa il montez datorita unei mufe )

mufele trebuie sa mentina acel curent de 70 de amperi fara sa se topesca , distruge , etc.

o idee de un cuplaj de mufe ( mata-tata ) care sa sustina acel amperaj ?

Link spre comentariu

E greu,asta am incercat si eu sa aflu,dar poate se dumireste pana la urma.Bateria aia de 70Ah poate debita si 400A la nevoie,dupa cum poate functiona la fel de bine si cu un consum de doar 10A la borne,si in functie de asta se dimensioneaza cupla aia de care spune ca are nevoie.

Link spre comentariu

pai eu nu doresc sa imi sara urechile de la atatea frecvente de joase , subwooferul o sa fie in jur de 100w rms ,iar ampu. sa debiteze tot in jur de valoarea asta

Link spre comentariu
Vizitator aeon07

la 100W nu absoarbe mai mult de 10A

desi probabil media e mai mica

ai nevoie de o mufa buna, in nici un caz de "mufa de remorca"

ca idee, ca poti folosi orice conector iso de pe la radio auto (la unele marci sunta chiar solizi), poti pune cate doua fire in paralel pentru siguranta

http://www.mivarom.ro/catalog/index.php/accesorii-auto-cabluri-mufe-auto-c-236_195?page=2&sort=2a

Link spre comentariu

pentru siguranta mea merg la sigur cu o mufa care suporta multi amperi , dupa cum a zis si domnu' doru am sa iau un cuplaj de mufa trifazica cu 4 sau 5 pini

iar eu am vrut ceva bun si sigur , tu ai zis sa leg 2 fire in paralel si sa mai cumpar si de la miv.rom , sa fim seriosi 

Link spre comentariu

Eu zic sa pui in primul rand mana pe scula aia si sa o pipai cu un aparat de masura sa vezi cat cere ca si consum.Daca nu te bizui,atunci vezi ce siguranta are(banuiesc sa aiba asa ceva)si iei de buna valoarea aia de curent.Apoi inmultesti valoarea cu 2 si ai o marja de siguranta suficienta ca sa nu-ti faci probleme.Cupla aia trifazata e buna,prezinta siguranta,nu poate fi montata altfel decat trebuie,cand e decuplata nu prezinta nici un pericol in portbagaj, insa e mult peste ce-ti trebuie acolo.A fost doar un exemplu in faza a discutiei cand reclamai consum de 70A.Desigur supradimensionarea nu e o greseala,insa e mai scump decat daca pui ceva adecvat ca sa poti functiona in conditii de siguranta.Acum dupa ce ai inceput sa ne destainui ce si cum va fi acolo,cred ca un conector ce tine 20A e mai mult decat suficient,si cred ca tot pe la magazinele cu profil electric o sa o rezolvi.

Link spre comentariu
Vizitator aeon07

pentru siguranta mea merg la sigur cu o mufa care suporta multi amperi , dupa cum a zis si domnu' doru am sa iau un cuplaj de mufa trifazica cu 4 sau 5 pini

iar eu am vrut ceva bun si sigur , tu ai zis sa leg 2 fire in paralel si sa mai cumpar si de la miv.rom , sa fim seriosi 

ma rog, ce nu e serios din ce am zis eu?

o mufa din aceea rezista lejer la 10A pe pin

am zis sa pui cate 2 in paralel ca are destui in plus iar tu o dai cu mufe de remorca sau trifazice in continuare si cu 70A aberanti, de parca ai alimenta un bloc de apartamente, nu un nenorocit de difuzor

pune ce vrei, vezi ca nu cumva sa scazi diametrul firelor sub 1cm, pentru siguranta ta, sa faca fata la 70A fara sa se incalzeasca :56

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări