Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volum in cc pentru amplificator

Vizitator Marcel Ciobanu

Postări Recomandate

Vizitator Marcel Ciobanu

Salutari!

Am nevoie de o schema sau o idee in legatura cu realizarea unui montaj volum controlat in curent continuu pentru amplificator, care sa introduca distorsiuni cat mai putine.

Acum cateva saptamani am inceput sa aud in boxe pacanituri si tot felul de zgomote cand modific volumul din potentiometrul clasic. Astfel, m-am hotarat sa relizez un montaj prin care sa controlez in cc volumul. Am cautat pe internet diferite variante insa am inteles ca multe introduc distorsiuni considerabile iar eu am nevoie sa indeplineasca pe deplin normele hifi. O alta varianta ar fi utilizarea circuitului LM1036 insa prezinta si partea de corectie a tonalitatii, parte de care nu am nevoie si pe care nu o pot elimina;

Am citit deasemenea pe un site ca  utilizarea unui optocuplor ca parte activa ar rezolva problema distorsiunilor, conform schemei atasate. 

Ce parere aveti? ar fi ok aceasta schema sau imi puteti recomanda alta?

Multumesc anticipat. Stima!

post-240976-0-21218400-1426383905_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Marcel Ciobanu

am intercalat un montaj cu LM 1036 in lantul audio dar la nivel mic din potentiometrul de volum, introduce distorsiuni, nu f mari dar sesizabile comparativ cu auditia fara el;

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări