Ionut Remus Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Am nevoie de 2 tweetere si 2 medii preferabil pe 8 ohm , si apelez la experienta voastra deoarece am ramas cu mult in urma cand vine vorba de difuzoare!!! Am un 6 amplificatore pe tranzistori (MJ91193/94) facute de mine si debiteaza aproximativ 70-80W pe canal/4 ohm, cu alimentarile care le am! Voi folosi filtre active, poate nu facute ca la carte, dar calitatea audio e superioara fata de ce cumperi din magazin, avand in vedere ca mi-am facut si un DAC. Deci fiecare amplificator are difuzorul lui precum 2 de inalte , 2 pentru medii, 1 central si 1 subwoofer. Sub-ul il am deja un JBL si am ceva inalte M.N.C cica de 200W dar nu sunt multumit de ele (au fost cumparate cu mult timp in urma) si 2 difuzoare de medii care la fel nu sunt prea multumit. Pentru central nu e mare stres. Buget?! pai...ideea e sa nu fie foarte scumpe / bucata dar sa fie cat de cat mai calitative. ca buget inca nu am alocat dar vreau sa imi pun in lista de prioritati in functie de costuri si alegirele finale, dar nu as da mai mult de 100 RON /bucata dar astept si parerile/recomandarile voastre Frecventa de taiere o pot adapta dupa necesitati (din filtrele active). Multumesc Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Salut, Eu ti-as recomanda asa: TW: Vifa DX25TG-59-04 - 30euro Scanspeak D2604-830000 - 34euro Midbas: Vifa PL14WJ-09-08 - 63 euro Usher Audio 5201 - 36euro Scanspeak 15M-4624G00 - 57euro Scanspeak 15W-8424G00 - 53euro (sau altul din seria asta) Succes! Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) despre Visaton VS-DT94-8 si VS-M10-8 ce mi se poate spune? LE: am vazut acum ca ai postat! ceva link-uri de unde le-as putea achizitiona??? Editat Martie 15, 2015 de Ionut Remus Link spre comentariu
CBI Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 medii :Monacor MS-130 ,MSH-115 ,MSH116/4 ,TF-0510 ,SP-4/60PRO inalte : DT-99 , DT-140 ,DT25N ,DT-107 http://www.monacor.co.uk/products/speakerbuilding-hifitweeter/ toate se gasesc in Ro si singura limita in obtinerea unui sunet bun este implementarea VIsatoanele indicate sunt cam slabute,de la ei mai jos de SC-10N sau W130S nu as cobori Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Da - La Visaton sunt ok doar modelele scumpe. Monacor - nu m-am jucat cu ele in mod deosebit, dar ce a trecut pe la mine m-a dezamagit cu o exceptie. Link - cred ca contravine regulamentului. Iti trimit pe PM. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 monacoarele ieftine la cateva sute de mii nu sunt cine stie ce,cele bune se invart tot pe la 60-70E buc,asa este,dar in lipsa de altceva,decat chinezarii fara date,eu zic ca din cele indicate se poate scoate ceva bun,mai ales pt un incepator depinde si de gusturi, dx25 de ex in grupurile mele de prieteni nu este f apreciat sonic,desi este lucrat frumos.Fiecare recomanda si cam ce ii place,oricum eu nu prea am inteles ce vrea sa faca linkuri poti pune catre ce vrei,doar sa nu insisti cu reclama,atata tot Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 DX25 - da - in grupurile celor care asculta si prefera difuzoare PRO - posibil sa nu fie un reper, dar pt. zona hi-fi - sincer - nu sunt multe difuzoare care sa tina pasul cu el avand in vedere pretul. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 nu este vorba de pro vs hifi aici,nu are nimeni difuzoare pro inafara de mine,de fapt sunt facute de firme care fac si pt sectorul profesional,pt ca sunt tot twetere pe calota textila nu drivere cu horn ziceam de twetere soft dome de 1'' in jurul a 30-40e seas 27tdxx de ex suna mult mai frumos ca dx25 de la monacor dt25N de asemeni suna mult mai definit si dx25 ofera destul de mult la pretul lui,doar ca fara sa stii ce prefera fiecare nu poti baga gusturile personale pe gat pt ca nu toti sunt audiofili si poate cauta un sunet mai clar,mai prezent.Vifa suna foarte cald,cred ca dintre toate tw ce le-am ascultat.Eu i-am oferit alternative mai la indemana(in Bucuresti) daca poate cumpara si de afara eu ii recomand calduros sa o faca,in tara nu prea sunt alternative Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 sincer...nu sunt audiofil dar avand in vedere ca si in 60% din cazuri ma joc si cu productia audio, am nevoie sa imi tin si anumite standard pentru auditie, oarecum decenta. Zona Hi-FI stiu ca e vasta din punct de vedere al auditiei si ce am avut eu pana acum a fost oarecum ok dar pur si simplu nu ma multumit pe deplin deoarece inaltele in general sunau ceva mai metallic si erau tipatoare la un volum ceva mai ridicat! plus ca mi se auzea destul de puternic si semnalul de fond care sincer ala ma deranjeaza cel mai mult. Ideea in pincipiu este ca am reusit sa le ard pe cele care le am, si daca tot am reusit performanta asta si m-am decis (ma gandeam de ceva timp la asta) sa iau altele atunci doresc ceva mai calitativ undem presupun ca inaltele se vor auzi ceva mai fine si nu chiar atat de tipator! Ceea ce am avut pana acum le-am cumparat cu ANI in urma mai mult pentru teste si nu au costat foarte mult, urmand ca pe viitor sa le schimb!!! Am gasit la cineva Vifa dx25 (160 ambele bucati), care se lauda ca sunt practice noi ca le-a cumparat pentru un proiect care nu la finalizat. am sa vad cum fac sa le ascult si am sa vin cu pareri. Visaton w130S se pot folosi pentru medii??? acelsi user are 2 bucati care le da si pe alea destul de ieftin. iar eu nu am asteptari extraordinare sau audifile....poate ceva peste un user normal dar cu siguranta nu in zona audifila. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 (editat) W130SC sunt destul de bune pt un incepator, dar nu te bucura prea mult de un pret mic. In cateva luni o sa le vinzi si mai ieftin decat le-ai cumparat si o sa cumperi niste SBA-uri, apoi o sa le vinzi si pe acelea si o iei SS-uri sau Seas. Dupa gustul si parerea mea, Vifa DX25 sunt mult sub Seas-urile 27TD/Bxx Editat Martie 16, 2015 de shambala Link spre comentariu
Vizitator audio1 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Acum stim ca vrem si putere si si calitate dar nu prea se poate .Daca lucrezi productie audio-video iti trebuiesc difuzoare de calitate pe care le vei aculta la pana in 5W maxim .Chefurile , intrunirile dansante unde se mai parlesc tweetere sutn alta gasca in alta traista .Daca doresti bugete reduse ca medii nu seria W ci seria BG de al Visaton .Apreciez mult postarile despre difuzoarele SEAS , asa este , toti am inceput cu ceva si apoi am tot dorit mai mult .Loganul e gunoi fara de Golf iar Golful e gunoi fara de A6 .Dar sa nu sarim direct la RS .( SEAS ) Ionut Remus doreste ceva pana in 100 lei . buc .Eu zic sa faci un efort sa sa iti cumperi 2 buc BG20 Visaton ,Sunt de 20 cm , pentru medii sunt dementiale ( de bune ) .Cauta ceva supertweeter si nu imparti gama de frecvente a vocii feminine cu filtre .Mergi pe full fange cu BG17 sau cu BG20 130 lei/buc ( Visaton ) adauga un supertweeter care sa inceapa foarte de sus ca frecventa 12 KHz in sus pana peste 20 mii Hz si un woofer care sa incepa de data asta in jos foarte de jos sa zicem de la 80 Hz in jos ( daca optezi pt BG20 ) .Audiofilia e doar cu incinte inchise .Bas reflexul este de fapt o sonerie pe frecvente joase .Inalte bune Hertz 24.3 de masina 70 lei / buc, foarte bu ela acest pret . Dar doar pentru mixaje audio -video .Partea puterea , cu public adress este alt subiect si nu e bine sa le amestecam .Toate cele bune , Adrian / Brasov Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum