Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre transforatoare de iesire radio Capri stereo

battobataaree

Postări Recomandate

Buna ziua.Stie cineva cum sunt transformatoarele de iesire de la radio capri stereo ,comparativ cu cele de la radio traviata?.Am un amplificator stereo pe lampi unde am folosit transformatoare de iesire de la radio traviata .Problema este ca se satureaza rapid ,probabil sunt prea mici pt ce vreau eu.Am cautat pe net si am gasit aceste 2 transformatoare de la radio capri si le-am cumparat ,dar sunt curios daca stie cineva detalii despre ele.Iata imagini: 

post-177446-0-41165000-1426349015_thumb.jpg

post-177446-0-12262300-1426349027_thumb.jpg

Link spre comentariu

Puteti sa ne dati niste detalii despre transformatoarele de Capri ? Adica: miez, diametru sarma primar, secundar; bobinaj impartit pe sectiuni etc.

Multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.Detalii nu am despre ele pentru ca abia le-am comandat si sunt pe drum.Ideea este ca trafurile de la traviata se satureaza repede chiar daca nu se "aude". Am ramas surprins cat de tare pot sa dau si sa nu aud distorsiuni grave tinand cont ca transformatoarele de la traviata sunt destul de mici .Asa ca am decis sa upgradez amplificatorul prin adaugarea unui circuit de limiter care are referinta fix la iesirea amplificatorului si sa vad in paralel ce se intampla la osciloscop. Zis si facut ,am pus niste rez de sarcina la iesirea ampului,am pus osciloscopul pe iesire si am constatat ca trafurile se satureaza mult mai devreme decat nivelul la care ascult muzica, chiar daca nu este audibil .Iar limiterul isi face treaba,adica reduce nivelul de intrare ,astfel incat sa nu fie saturata iesirea.Cu toate astea nivelul normal fara distorsiuni este cam la jumatate fata de cum ascultam eu pana acum fara circ de limiter si de asta optez pentru trafurile astea de la capri  care sper sa se satureze mai greu....

Editat de battobataaree
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări