Vizitator cromatic Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 SalutareSi io vreau schema...sau poze mai detaliate.Il rog si pe Berti,daca are chef si timp sa......ori desen,ori poze :partyman: MS Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 pe mine ma intereseaza in special partea de alimentare cu filtrarea parazitilor de retea. Eu am facut un montaj similar cu pic dar era influentat de frigider etc si filtrele de deparazitare etc nu sunt domeniu meu . Link spre comentariu
Abram Burel Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 E o nota de aplicatie la Microchip cu Transformerless Power Supply.Are tot ce-ti trebuie, evident fara 78L05-ul de rigoare. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 am luat documentatia respectiva si nu imi rezolva mie problema, zice acolo doar cum obtin alimentare din retea, ceea ce e similar cu schema mea. Parazitii ma deranjeaza pe mine . acea bobina/condensator etc ce se pune la intrare, cum se face si calculeaza ... Link spre comentariu
Abram Burel Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Pai, filtrele alea sunt in principiu si pentru protectia... retelei, mda, ele sunt de fapt in "pi", deci filtreaza si spre montaj. Eu insa ziceam sa faci "sursa" de vreo 8V si sa pui un 78L05 dupa, cu ambii conzi din schema de aplicatie, care vor peria mai bine componentele de frecventa mare de pe sarmele de la priza. Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 ce mie mie neclar, inafara de faptu ca nu are ce sa caute la PIC acest topic :smt003 se vede din poze ca e facut cu Attiny13, este cum se alimenteaza montaju ca din cate imi dau seama se monteaza in perete in locul intrerupatorului nu ? acolo e doar unu din firele de retea in mod direct, iar celalalt vine prin bec. Acum probabil ca am zis o prostie da nu stiu eu cel putin cum vine treaba :smt003 . Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Salutare ai perfecta dreptate se monteaza in locul unui intrerupator clasic si trebuie sa ii vina faza pe direct si nulul prin bec altfel nu merge am probat eu si asa scrie si in carticica lui de utilizare am facut aseara niste poze detaliate si i le-am dat si lui XAN77 astazi dupamiaza o sa le postez si pe forum, iar XAN77 a zis ca o sa faca el schema si o sa o posteze Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 SalutareIn urma pozelor trimise aseara de dl. Florinica azi am reusit sa "execut" schema. Recunosc ca nu a fost usor e prima data cand scot schema de pe o placa, da totul e bine cand se termina cu :drinkers: . Schema e in Eagle . Acum normal ar fi altcineva sa faca cablaju nu ? :smt003 ca apoi sa :partyman:L.E. :smt003 am facut si un cablajBuuunAcum ceva comentarii pe schema ca sa intelegem (eu in special) :smt003 cum functioneaza alimentarea. Cand controleru tine triacu in OFF prin tranzistorul BC327 PNP se alimenteaza lejer cu GND direct din FAZA retelei care e directa de la retea si cu Vcc facut din NULul retelei venit prin bec, cu circuit clasic RC serie. Consumul fiind ff mic iar condensatorul respectiv nepermitand cine stie ce curent prin el becul nu se aprinde dar ii da montajului nulul de care are nevoie. In momentul comutarii triacului pe ON acesta conecteaza firul de la bec (NUL) la FAZA retelei astfel incat acesta se aprinde, dar becul nu va fi direct conectat la FAZA ci prin cele 2 inductante (cea mare de 43 spire am numarat eu si cea de pe pcb). Inductanta pcb banuiesc ca e ceva de filtrare frecvente f mari, valoarea ei fiind foarte mica cred ca numai acolo are efect (nu le am cu radiofrecventa). Banuiesc ca bobina de 43sp. este smecheria care asigura alimentarea montajului in continuare in timp ce triacu este ON. Daca spun prostii etc rog corectatima . Link spre comentariu
unseen Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Poti sa bagi te rog si pozele primite de la Florinica? Link spre comentariu
XAN77 Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 aici sunt pozele cele noi trimise de florinica, una dintre ele e modificata de mine facuta mirror care ma ajutat sa fac schema si anume 803 .Repun si fisierele eagle verificate cu Eagle 4.16 r2 freware intrucat au fost persoane care nu leau putut deschide . Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Martie 10, 2007 Partajează Postat Martie 10, 2007 SalutareIl rog si pe Berti,daca are chef si timp sa......ori desen,ori pozeDin pacate nu va pot ajuta la acest proiect, am montat foarte greu variatoru ala fiindca am fire foarte scurte de aluminiu in perete... daca-l mai scot de acolo sigur se rupe vreun fir ... si ma ia nevasta la pumni daca o las fara lumina in dormitor :axe: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum