Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

+/-/masa

Vizitator DocX

Postări Recomandate

Am un traf de 24 V si vreau sa va intreb cum il pot folosi intr-un amp, tinand cont ca are doar 2 iesiri... am auzit ca se poate face cumva sa scot +/0/- dar nu stiu cum....Ma poate ajuta cineva? :DTraful e mare, greu si are un fel de 2 bobine pe secundar (arata ca alea de sudura da' e mai mic)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

6

• csl1131

5

• m4xx

4

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Kimnotyze

Cum e cu sensul in care se leaga doua bobine identice? Am un transformator toroidal care are 2 infasurari identice si vreau sa-l folosesc pentru a face o sursa simetrica. Cum leg bobinele si cum determin acel "sens" ?

Link spre comentariu

Sensul il determini proi legarea in serie a celor doua infashurari secundare. Daca e bine trebuie sa ai dublul tensiunii de de una, daca nu ar trebui sa ai 0. Eventual se poate vedea shi cat sunt de simetrice.Iar daca le-ai legat bine in serie legi priza mediana la masa, cele doua ieshiri la intrarile ~~ puntzii, iar +/- le iei pe ieshirile puntzii. Sa nu uitzi de filtraje.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Stiu prea bine cum se face o sursa simetrica, dar nu am idee cum e cu "sensul" in care trebuie legate cele doua infasurari identice care oricum ar fi ele legate in serie, tot dublul tensiunii unei singure infasurari va rezulta. Care e treaba? Credeam ca le pot lega oricum si tinand cont ca e traf toroidal nu am cum sa-mi dau seama cum sunt bobinate infasurarile pentru a lega capatul unei bobine de capatul cel mai apropiat al celei de-a doua pt. a creea priza mediana.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

leaga bobinele si masoara.... daca o sa obtii tensiuni f mici inseamna ca le-ai legat gresitsi sa te grabesti cu masuratorile...din cate stiu nu e prea bine sa le legi inversDaca obti ce trebuie lasa traful vreo 10 min in sarcina si daca nu se supraincalzeste e bine..... nu ¿¿¿¿???

Link spre comentariu
Vizitator DocX

erau legate deja bine...dar scoate 34 V pe amandoua (17 pe fiecare) :(ma gandeam sa ii pun sarma in continuare pana obtin 24 V... o merge?dar nu stiu de unde sa gasesc sarma de cupru de 2,5 mm emailata...am incercat cu niste sarma izolata cu plastic dar e prea groasa... i-am adaugat cateva spire si am obtinut 19 V/bobina, deci mai trebuie... dar e bine daca pun sarma izolata cu plastic?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări