Vizitator DocX Postat Noiembrie 29, 2004 Partajează Postat Noiembrie 29, 2004 Am un traf de 24 V si vreau sa va intreb cum il pot folosi intr-un amp, tinand cont ca are doar 2 iesiri... am auzit ca se poate face cumva sa scot +/0/- dar nu stiu cum....Ma poate ajuta cineva? :DTraful e mare, greu si are un fel de 2 bobine pe secundar (arata ca alea de sudura da' e mai mic) Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 29, 2004 Partajează Postat Noiembrie 29, 2004 pai are un fel de 2 bobine in secundar sau chiar are 2 bobine in secundar ?daca sunt identice le legi in serie si folosesti priza mediana pentru masaatentie la sens Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Noiembrie 30, 2004 Partajează Postat Noiembrie 30, 2004 Cum e cu sensul in care se leaga doua bobine identice? Am un transformator toroidal care are 2 infasurari identice si vreau sa-l folosesc pentru a face o sursa simetrica. Cum leg bobinele si cum determin acel "sens" ? Link spre comentariu
bogdanel Postat Noiembrie 30, 2004 Partajează Postat Noiembrie 30, 2004 Sensul il determini proi legarea in serie a celor doua infashurari secundare. Daca e bine trebuie sa ai dublul tensiunii de de una, daca nu ar trebui sa ai 0. Eventual se poate vedea shi cat sunt de simetrice.Iar daca le-ai legat bine in serie legi priza mediana la masa, cele doua ieshiri la intrarile ~~ puntzii, iar +/- le iei pe ieshirile puntzii. Sa nu uitzi de filtraje. Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Noiembrie 30, 2004 Partajează Postat Noiembrie 30, 2004 Stiu prea bine cum se face o sursa simetrica, dar nu am idee cum e cu "sensul" in care trebuie legate cele doua infasurari identice care oricum ar fi ele legate in serie, tot dublul tensiunii unei singure infasurari va rezulta. Care e treaba? Credeam ca le pot lega oricum si tinand cont ca e traf toroidal nu am cum sa-mi dau seama cum sunt bobinate infasurarile pentru a lega capatul unei bobine de capatul cel mai apropiat al celei de-a doua pt. a creea priza mediana. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 30, 2004 Partajează Postat Noiembrie 30, 2004 masoara, si ai sa vezi ca nu va rezulta intodeauna dublu Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Ianuarie 2, 2005 Partajează Postat Ianuarie 2, 2005 http://docx.go.ro/traf2.jpg asta e poza cu transformatorul care ziceam... atunci l-am vazut doar asa in trecere... vad ca bobinele in secundar sunt gata legate in serie... Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 2, 2005 Partajează Postat Ianuarie 2, 2005 leaga bobinele si masoara.... daca o sa obtii tensiuni f mici inseamna ca le-ai legat gresitsi sa te grabesti cu masuratorile...din cate stiu nu e prea bine sa le legi inversDaca obti ce trebuie lasa traful vreo 10 min in sarcina si daca nu se supraincalzeste e bine..... nu ¿¿¿¿??? Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Ianuarie 2, 2005 Partajează Postat Ianuarie 2, 2005 erau legate deja bine...dar scoate 34 V pe amandoua (17 pe fiecare) :(ma gandeam sa ii pun sarma in continuare pana obtin 24 V... o merge?dar nu stiu de unde sa gasesc sarma de cupru de 2,5 mm emailata...am incercat cu niste sarma izolata cu plastic dar e prea groasa... i-am adaugat cateva spire si am obtinut 19 V/bobina, deci mai trebuie... dar e bine daca pun sarma izolata cu plastic? Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Martie 2, 2005 Partajează Postat Martie 2, 2005 La aceste surse tensiunea se masoara fata de masa ? Adica daca ai+12 si-12,ambele o sa fie fata de masa ? Link spre comentariu
Incepator Postat Martie 3, 2005 Partajează Postat Martie 3, 2005 Intre + si masa trebuie sa ai 12V ,intre - si masa 12V iar intre + si - trebuie sa ai 24V Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Martie 3, 2005 Partajează Postat Martie 3, 2005 da... a, uitat sa mai raspund pe-aiciam reusit sa il fac sa scoata vreo 23V pe ramura...merge super... e imens si are 1200 W Link spre comentariu
m4xx Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 1200 Wpai cred ca dupa 2 min ia foc :lol: Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 de ce sa ia foc?..doar nu disipa 1200W ca e transformator nu rezistenta... Link spre comentariu
m4xx Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 am glumit mah :lol: exista trans si la puteri de 10 ori :twisted: mai mari ca asta (tras industriale) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum