Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti cu alimentare sub 48 volti

Patefon

Postări Recomandate

Va salut,Am o cunoștința care e tare speriata de tensiunile mari. A încercat sa-si facă un amplificator pentru casti cu ECC86 la 9 volți dar nu prea i-a ieșit.Puteți sa m-a ajutați sa-i recomand o schema de amplificator pentru casti alimentat sub 48 de volți?Mulțumesc frumos.

Link spre comentariu

Se pot gasi scheme simple cu un transformator de iesire in catod si in acest caz nu prea conteaza tensiunea de alimentare iar sunetul va fi de "lampa" dar daca totusi se doreste o alimentare la 48v ar putea fi potrivite tuburile PL84 sau PL504

Link spre comentariu

Simulase Dl. Lazaroiu o schema de amplificator pt casti cu PL500 sau 504 la 27V.

Nu sunt pe calculatorul meu, unde am schema, o postez mai tarziu cand intru pe el.

Mai gasiti ceva interesant, la 48V, aici: http://www.pmillett.com/starving.htm

Posted Image

Sau, cu tuburi f accesibile (ECC82) la 12V:

http://diyaudioprojects.com/Solid/Tube-Mosfet-Hybrid-Headphone-Amp/

Am gasit schema cu PL500:

post-221025-0-52805200-1426330081_thumb.png

Editat de Untold
Link spre comentariu

EL86/PL84 se comporta excelent la tensiuni mici la 48V se pot obtine 150mW curati.Eu am folosit PL84 cu atac ECC88 prima trioda amplificatoare si  a-2-a repetor catodic cu reactie bootstrap in anodul primei triode...din pacate nu gasesc acum schema.

Am gasit una din primele variante iesirea de 13Ohm e adaptarea la transformatorul care l-am avut la indemana pentru teste.

Schema amp low voltage PCC88_PL84-Model.pdf

Editat de mila
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru propuneri.Domnule Mila am văzut ca ați preferat cuplajul capacitiv cu etajul repetor. Exista un motiv anume pentru care este de evitat cuplajul galvanic?

Link spre comentariu

La tensiuni mari merge sa gasesti un punct de functionare optim pentru ambele etaje si se poate inlatura condesatorul de cuplaj cat si reactia pozitiva bootstrap.La tensiuni mici e necesar sa se optimizeze functionarea fiecarui etaj separat si astfel a aparul condesatorul dintre etaje.Valoarea de 47nF e mica dar optima pentru radio...Se poate inmultii cu 4-6x pentru redarea mai buna a frecventelor joase

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări