tepeleacatalin Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 Tv a fost sigilat.....c513 este nou....la fel si cel de 10 nano la 630 volti....nu e strap pe semireglabil dar valoarea lui era de 321 kile....inlocuit cu unul de 1 mega....rezistentele masurate au valorile corecte.... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Ce tensiune ai pe pinul 6 al TK? Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 pe pinul 6 are 255 volti.....dupa schema ar trebui sa fie 340 volti Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Verifica R511 si C515.Inlocuieste C515 si R511.Condensatorul C515 posibil defect. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 maine le inlocuiesc direct cu piese noi.....si va tin la curent...acelasi lucru pt C516 si R513...si R507.... doua tv identice.....inainte de R508 la unul am 300 volti si dupa am 70....iar la cel in lucru am 265 si inainte si dupa..... cu respect catalin Link spre comentariu
naetv Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 inainte de R508 la unul am 300 volti si dupa am 70....iar la cel in lucru am 265 si inainte si dupa..... este ca si cum ar fi in aer , nesimtind nici un curent prin rez si semireglabil nu avem cadere de tensiune - circuit intrerupt undeva de la iesirea din semireg ( conector z31/5 ) pina la -55V ( conector Z31/4 ) conector , fire , pot Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 la asta m-am gandit si eu cand nu am sesizat nici o cadere de tensiune pe nici o piesa.....aceeasi tensiune oriunde as masura....iar piesele sunt valide toate chiar foarte bune la masuratori....am verificat si legaturile in cablaj suspectand o lipitura gresita..firele sunt bune am verificat fir cu fir....si totusi in orice punct as masura am tensiune...o intrerupere ar da totusi o lipsa a unei tensiuni...acolo e ceva dubios tare si inca nu ma prind.... cosele din cablaj ale conectorului au fost relipite si acum daca era ceva acolo sigur nu mai este....dar nici un efect Link spre comentariu
naetv Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 lipiti o rez 500k-1m intre Z31/5 si Z31/4 si vedeti ce tensiuni are la capete Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 inteleg..suspectati potentiometrul intrerupt mai clar zis potcoava........m-am gandit si eu la acest aspect si i-am pus un rusesc in aer fireste.........nici un rezultat....plaja de reglaj e foarte mica...de la negru la alb intens si linii de intoarcere nu este decat 2 mm....la o cursa destul de mare.....rusul e tip mare nu ca ale lui mici Link spre comentariu
naetv Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 eu as scoate - dezlipi - din circuit potentiometrul ( total ) si as pune , in aer , o serie de rez -1-1,5M +500K+500K+15-30K ( R507 nu se vede clar valoarea ) - legate pe capetele condensatoarelor ,dupa diode ( D503 - D504 ) si masurat intre cele doua de 500K Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 R508 are 18 kile.......voi incerca si varianta dvs dar inainte voi schimba toti conzii din zona....am schimbat deja C513 si C514.....ma gandesc daca nu cumva ar fi bine sa schimb si diodele.....la un defect atipic piese defecte atipice.....totul nu are logica dar asa se comporta.......parca circuitul ala nu e conectat nicaieri....la celalalt pe R508 apare o cadere de tensiune de la 300 volti pana la 70 volti...aici nimic.....ma gandesc daca nu cumva e defect de tub cinescop? cu respect Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Nu e exclus ca G1(grila de comanda a luminozitatii) sa fie in scurt cu G2(grila de accelerare). Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 la rece nu da nici un semn...nici pe scala de 200 mega.....ma gandesc caci daca erau in scurt...pe grila 1 aveam 300 volti nereglabili...ori intr-o anumita plaja am reglaj....tubul poate fi stins din potentiometrul de reglaj stralucire.....dar maximul de stralucire este in afara parametrilor....una e +55 volti la maxim si alta e 265 volti.......apare cursa inversa orice linie de demarcatie intre alb si negru devine o dunga groasa extrem de stralucitoare...tubul e fortat la maxim Link spre comentariu
naetv Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 acolo este un divizor rezistiv intre +300-350V si -55V cel putin teoretic , trebuie sa functioneze si cu firul de la cursor pot in aer si sa ai pe pot. tensiunile din schema sau pus capatul dinspre -55V al pot la masa si sa regleze intre 0V si 40-70V Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 verificat tubul la cald....desprins firul de pe cursorul potentiometrului si masurat ce tensiune are pe el....zero...daca era un scurt in tub g1-g2 aveam tensiune pe el tubul are o lumina slaba cu firul desprins...daca pun o secunda firul pe borna de cursor ecranul devine luminos...foarte luminos si dupa ce desprind firul ramane asa.....masurand apoi tensiunea pe fir imi da tot zero dar ecranul se intuneca ca si cum ar fi incarcat electrostatic si s-ar descarca prin rezistenta interna a aparatului....aparatul de masura este un DT9205A ilogic total cu respect si minune....brusc fara nici un avertisment....tensiunile au devenit normale...regleaza normal......-60 si +60 volti pe capetele potentiometrului.......cum comentati ca la mine s-au terminat comentariile....il tin in functiune sa vad ce face si cum se comporta in timp cu respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum