Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor imprimare PCB

JBC

Postări Recomandate

Probabil vorbesti de acea pasta gri -rosol ,am incercat si cu ea ,avind 97% sn si 3% cu se topeste la temperatura mai mare ,mere pe FR4 pe CEM(eu ii zic carton) se va inegri si va arata mizerabil, asa ca o pensulare cu solutie de saciz si letcon + fludor, daca vrei sa arate profi te ajuti de o tresa .

Link spre comentariu

Probabil vorbesti de acea pasta gri -rosol ,am incercat si cu ea ,avind 97% sn si 3% cu se topeste la temperatura mai mare 

Da de acea pasta vorbeam, cred ca incerc cu sacaz pana imi cumpar un spray cu Flux, multumesc de raspunsuri!

Link spre comentariu

Incerc si varianta cu sacaz, nu am folosit-o pana acum si vreau sa vad cat de bine iese, multumesc!

Cel mai bine este cu spray FLUX, iese un strat uniform si lucios.

Daca dizolvi tu sacaz, trebuie sa tatonezi concentratia lui si trebuie sa-l aplici in strat subtire.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am o imprimanta  HP P1102W

am luat-o de noua, dar cand ea era noua nu faceam cablaje deci nu stiu daca de la inceput era asa sau de cand am facut refil.

oricum ideea la nici cea mai mare rezolutie a ei de 1200 nu scoate negru opac, daca te uiti la bec (folie transparenta), vezi becu foarte clar.

imi recomandati o imprimanta, alta, sau sa-i cumpar cartus original sau compatibil, sau cilindru si refil ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

O sugestie: unele imprimante vor sa le spui cand pui foaie de hartie normala sau folie transparenta. La imprimare sunt diferente majore in cantitatea de toner folosit.In engleza este setarea Transparency in loc de Plain (la Xeroxuri).

Link spre comentariu

are asa ceva. dar cand ai dau tip de foaie transparent. si mai putin toner pune pe acolo..

oare se merita sa cumpar cilindru+cip+toner, sau sa-mi caut de treaba ca nu voi obtine nimic .. ?

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic. Eu am aflat de modul transparent cand am imprimat normal si era un gri prin care se vedea orice. Pus pe transparent aplica mai mult toner. Totusi nu e 100% opac.Poti sa pui poze cu lumina de dedesubt printr-o foaie alba ca sa vad diferentele?

Link spre comentariu

de cand ma stiu doar cate doua pun. dar eu zic ca e bataie de joc ce face imprimanta mea.

pun imediat o chestie...de vazut.

am incercat toate manevrele din softul ala ei. orice tip de hartie pui acolo tot drecu ala scoate.

primul ei refil , am dus-o la cineva prin oras, cica a facut dar scoatea la toner de vomita pe hartie.

m-am dus cu ea inapoi a zis ca...heh asa e normal pana mai scoate dar isi revine..

si-a revenit cand aproape e terminat tonerul..

am desfacut-o eu atunci (de ce nu am facut din start asa ? de fapt stiu, am zis sa nu fac mizerie) , am curatat pe acolo tot, ma rog, am facut ce trebuie. si nu vazusem probleme ...si acum e tot asa, nu pare sa aiba nimic. vizual.. dar mna...imaginea spune tot.

nusht...adevarul ca nu-mi pot aduce aminte cum mergea de noua. pentru ca atunci cand am luat-o am luat doar sa printez niste foi pe-acolo, nu-mi prea pasa daca e mai negru sau nu.

am comandat deja un toner, cip, si cilindru (50Lei)...desi cipul nu a zis niciodata nimic.. cand am luat-o ala de la magazin a zis ca le-a pus cipuri custom..si ca nu o sa am treaba dar, eu am luat sa vad...poate nu-i da destul toner ca zice ca nu mai are ?! zic si eu :))

daca nu merge o arunc direct la gunoi, mai putin cuptorul.

ma mir cum de iasa totusi cablajele..ca iasa bine dar ce...eu vreau sa nu mai pun 2+2=4 straturi pentru un pcb..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări