Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un motor de CD-ROM

deagle_alin

Postări Recomandate

salut, Am desfacut un CD-ROM defect shi i-am luat motorul care invartea CD-ul dar nu reusesc sa il pun in functiune. Motorul are 9 bobine inseriate iar din 3 ies capetele ce tip credeti ca are fi ?? :toimonster:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aghora17

4

• deagle_alin

4

• yo9hrb

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Ar fi mai multe de citit, asa dupa cum a mai fost spus si apropo din fotografii lipseste exact controlerul pentru motor, care se afla ascuns sub tablita de metal din stanga...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Cel mai simplu este sa folosesti controlerul respectiv.Este M56784.Trebuie sa desfaci traseele care leaga procesorul de pinii de control.Si vei avea de experimentat simularea unor comenzi din exterior.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Inainte de a sari cu berea, se pare ca este un alt circuit acolo.Uita-te cu atentie in dreapta la notatie si spune codul circuitului, ca din fotografia atasata nu se vede foarte clar... :smt003

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Da, mea culpa este alt circuit M63016.De aceea se schimba un pic situatia.La pinul 25 ai nevoie de o tensiune de referinta de 1.65V, obtinuta din 5V printr-un divizor, iar la pinul 26 se aplica printr-o rezistenta o tensiune de control de la 0 la 5V.Pentru a scoate circuitul din starea de blocare este nevoie ca pinii 2 si 3 sa fie nivel logic 1, deci se vor conecta la 5V printr-o rezistenta de 1K.Mai multe detalii in foaia de catalog.

Link spre comentariu

salut, Motorul are 9 bobine inseriate iar din 3 ies capetele ce tip credeti ca are fi ?? :toimonster:

Motor brushless. Gasesti un topic foarte dezvoltat pe forumul RHC
Link spre comentariu

cele 3 "chestii" incercuite cu rosu sunt senzori hall. (am si eu um motor identic cu al tau acasa), da nu am reusit sa-l desfac de tot. Este intr-adevat motor brussless. La atmel, daca ai sa cauti notele de aplicatii, ai sa gasesti cam tot ce vrei de la teorie la practica. Atasamentul asta e doar inceputul.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

cele 3 "chestii" incercuite cu rosu sunt senzori hall...

Nu, cele trei ''chestii incercuite cu rosu'' sunt punctele de lipire pentru bobine.

Senzorii hall sunt mai in dreapta... :smt001

Si de ce sa ridice o schema, cand ai mai sus foaia de catalog a circuitului folosit M63016 ?...

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Motor brushless. Gasesti un topic foarte dezvoltat pe forumul RHC

Off topic:Si tu ce crezi? Nu ne descurcam si singuri aici pe acest forum?!...
Nu am insinuat asa ceva. Doar am dat o adresa unde s-a mai discutat asa ceva (si este vorba de un motor care se foloseste intens la aero/auto/navomodele radiocomandate, adica specificul forumului precizat). Daca postul meu a deranjat, va rog stergeti.Bafta!
Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Off topic:Ideea de a trimite pe cineva in afara unui forum pentru a discuta o problema nu este foarte corecta.Daca nu ne-am fi descurcat ''pe plan local'', se pot sugera si vizite la vecini...Cata vreme nu sunt ei (cei de acolo) inventatorii motoarelor brushless, putem si noi sa citim cateva pagini de documentatie... :smt001

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări