Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

buntz chasis bz-21p02b

ciuca paul

Postări Recomandate

Salutare tuturor.La acest tv am o problema ciudata ,manifestandu-se prin trecerea tv-ului in stan-by aproape in mod aleatoriu ,la schimbarea programelor dar indeosebi prin folosirea meniului atat din telecomanda cat si din manual.Din masuratori n-am constatat nimic anormal tens. de 3,3 si respectiv 5v in stan-by sunt corecte dar si in functionare corecta  cealalta tens. de 5v este stabila. Multifunct. este de tipul tda11105ps/v3/3 si pe pinul 38 acesta comuta inexplicabil tens. de std-by .Am pus o memorie goala dar fara rezultat.Daca nu-l deranjez din comenzi fenomenul se repeta mai rar .Am verif. si filtrajele , cantacte imperf. dar nici o schimbare,va rog sa-mi dati ceva sugestii ca am intrat in criza de idei..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geoky

3

• ciuca paul

2

• surubarila

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare domnilor,

Am Buntz-ul cu chss din titlu, a venit cu imagine normala lipsa sunet, celebrul condensator C564 de 1000/16V umflat, l-am inlocuit, (facut proba=tv functioneaza corect) am inlocuit si alti condensatori devalorizati, refacut lipituri reci si am pus tv la probe, stupoare,nu mai starta. Am revizuit organoleptic placa, mi-am dat seama ca am facut un scurt la lipituri, ca am iesit din tura de noapte si nu am dormit. Asa era, scurt circuit intre baza si col la trz V592, apoi am mai gasit dioda zenner VD561 scurt ca efect la scurtul provocat de mine. Vin si va intreb daca stie cineva de cat este zenner-ul asta, ca  am cautat si nu gasesc nimic asemanator, o schema ceva ... multumesc

Editat de geoky
Link spre comentariu

spune-mi te rog daca ai schema pentru Buntz CTV2121 chss BZ-21P02B, sunt in criza de timp ca i-am spus clientului ca tv este gata in 2 ore, si uite , eu am stricat tv mai rau, din neatentie

...

Editat de geoky
Link spre comentariu

sursa este clasica, dar are multe stabilizatoare 3v3, 5v, 8v, 12v numai cu tranzistoare si inghesuita rau, vopsea si dungi pe la terminalele pieselor de nu vezi traseele ... si cand lucrezi sub stres, iti vine sa-ti iei campii  ...uf ! am rezolvat-o, dioda era de 12v, nu aveam la multifunctional 5v si 8 v

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări