Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (mein werkstatt- 2014)

Vizitator

Postări Recomandate

Asa arata la sfarsitul lui 2014 atelierul meu,undeva prin germania.In poze pe langa aparatele de masura mai apar si ''obiectele muncii'' si ma refer la amplificatoare,magnetofoane,boxe active,preamplificatoare,cam tot ce tzine de domeniul audio. Practic folosesc efectiv vreo 30m² din vreo 200m² cat are incaperea,restul de 170m² fiind plin cu rafturi pt placi,cutii si ''mortaciuni'' pt piese.Daca are cineva intrebari raspund cu placere.

Vizionare placuta !

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Vad ca nu merg atasate toate pozele,deci o sa pun cate 20 pe sesiune...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• GEO 53 BN

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Impresionant! Ma gindesc ca tot ce ai in atelier costa o avere.Parca si @dan cod si-a prezentat dotarea,la fel de impresionanta,el ocupindu-se cu depanarea si vreau sa cred ca si cu ceva productie.Daca traiesti numai din asa ceva,atunci se explica multitudinea de aparate.Banuiesc ca pe linga reparatii mai  faci si altceva(productie). Nu oricine poate avea asa ceva(nu ca nu si-ar dori).   Felicitari  amindorora! 

Link spre comentariu

@Dan Cod

Pana prin 2005 era perfect,apoi s-a stricat treaba cand au aparut LCD_urile si au disparut TV cu TK. Meseria asta de depanator TV e deja moarta in germania motiv pt care multi ne-am reprofilat pe altceva.Eu de exemplu am trecut pe audio restaurari complete si reparatii. Adevarul este ca multi pot repara un amplificator de exemplu dar reglajul acestuia conform manualului service si masurarea tuturor caracteristicilor incepand de la curba de raspuns in frecventa si pana la factorul de distorsiuni e mai dificil de realizat. Reglat corect suna ca un aparat profesional.Foarte putine service fac asta nu ca nu ar avea posibilitatea de achizitionare aparatura de masura dar nu are ...cine merge cu ea.

In service se taxeaza cam 50€ ora de lucru iar toate masuratorile unui aparat se intind pe minim o zi fara reparatie.

Oricum,toate aparatele pe care le am (nu apar toate in poze) au sa ajunga in Romania mai devreme sau mai tarziu,cred ca sunt vreo doua dube de o tona jumate.Am avut mai multe dar cand cu criza am pierdut multe,n-am reusit sa salvez decat un osciloscop analog (Hitachi V-1100A) cumparat din Romania si carat toata Europa in portbagaj. Nostalgii.....

Cred ca mai bine faceam o galerie cu pozele si nu puneam atatea link_uri. Acum e deja tarziu si nu mai pot edita,m-am desteptat tarziu.Incerc azi sa selectez ce e mai relevant pt ca poze sunt multe si incarc aiurea forumul.

@Geo

In afara de reparatii stau pe net si citesc si din cand in cand mai scriu pe aici.Productie incerc in viitorul apropiat cu niste lampi (triode cu incalzire directa pt audio). Am lucrat cu cinescoape cu @bildroehre (despre care pot sa spun ca nu are concurent in Europa) si de atunci m-am imbolnavit de vacuum si emisie termoionica.

Toate aparatele pe care le am sau avut  au fost restaurate personal,nu de alta dar nu am incredere decat in ele.Voi stiti ce inseamna sa ''te minta'' un aparat de masura si sa bantui aiurea cautand un defect care nu exista.

Asta e link_ul la poze 

http://postimg.org/my.php?gallery=fzcdhyk6

@Dan Cod,daca putetzi modifica/sterge  cred ca ar fi mai bine.

Multumesc pt aprecieri.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări