Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema tensiune prize

Vizitator dozer2k

Postări Recomandate

Vizitator dozer2k

Buna seara,

Ma confrunt cu o situatie atipica. Momentan am tensiune de 230V doar la una din prizele din apartament, celelalte aratand ~110V...

De ce e mai atipic? Sa va povestesc: Ieri cuptorul cu microunde era in functiune si la un moment dat s-a oprit (nu " s-a luat curentul", lumina functiona) si si-a revenit in 2 secunde. Nimic extraordinar de suspect. 

Revin seara acasa, observ ca nu mai aveam tensiune in prizele din sufragerie (2 prize), celelate functionand normal.(nu le-am verificat atunci cu multimetru, am observat doar ca nu mai functioneaza consumatorii). Chem un electrician autorizat, desface o priza, se joaca pe la sigurante... nu face nimic special si surpiza toate prizele functionale. Spune ca problema nu e de la sigurante, toate prizele fiind conectate la una singura. Problema ar putea fi in doza, insa nu stiu unde este amplasata aceasta, deoarece apartamentul a fost modificat de fostul proprietar si doza ascunsa (perete/tavan/sub parchet.. nu stiu exact).

Astazi ajung din nou acasa(prizele functionand toate cand am plecat) si observ ca priza din dormitor nu mai functioneaza. Ma apuc sa mai mut un consumator.. mai masor o tensiune, ma joc un pic la siguranta si observ apoi ca am tensiune de 110V la toate prizele, exceptand una singura unde e 230V. 

Daca aveti idee ce ar putea declansa comportamentul acesta ciudat, v-as fi recunoscator pentru faptul ca o impartasiti.  Solutia ar fi sa chem iar electricianul... insa dupa ce descopar, fara a produce prea multe pagube, unde a fost ascunsa doza.  Pana atunci.. curiozitatea ma omoara...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• core

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am avut si eu o problema asemanatoare, la mine manifestandu-se cu fluctuatii mari pe linia de prize din camere, pana sa-mi dau seama ca pe linia de prize din bucatarie nu aveam probleme.

electricianul mi-a explicat ca blocul in care stau e mai vechi si cablurile din perete, fiind de aluminiu, nu rezista prea bine la consumatori puternici din ziu ade azi (aer conditionat, masini de spalat, boiler, calorifere electrice), mai ales daca sunt si combinate, si "se impusca firul" in perete. Solutia cea mai buna fiind tras fir separat cu sectiune mare, de cupru, direct din tablou, prins de perete, ceea ce am si facut, si nu mai am probleme, insa nu e prea frumos.

Editat de core
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări