Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV RADIOMARELLI

74dorian

Postări Recomandate

Va salut.Am o problema cu acet tv italian.Pe AV merge corect dar pe RF nu am imagine nici sunet de parca filtrul SAW nu ar fi acolo.Am schimbat vreo 3 si degeaba.Pe integratul jungla de tipul TDA8361 am tensiunile indicate din PDF-ul acestuia cu mici abateri.Tensiunile de alimentare sunt bune.Sasiul este de tipul T3000-07 si pe o eticheta scrie 14P RM314A.Mai este construit cu urmatoarele:sursa TEA2261, microprocesor PCA84C641P/061, memorie 24C02, si mai are un integrat 74F32M langa care scrie OSD.Mentionez ca pe cablaj este marcat cu litere mari anumite tensiuni, etaje si tip integrat.Daca pun un condensator de 100micro intre pinul 2 si 4 al TDA8361 am sunet, deci selector bun.Imagine nu apare decat foarte stearsa ca si cum nu ar trece semnal de la calea comuna catre video si din cand in cand cate una color dar denaturata rau de tot  si desincronizata.Eu suspectez TDA8361.Dumneavoastra ce ziceti?Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 74dorian

5

• ANDRASONI LUCIAN

2

• leoncris

2

• dan cod

1

Va mltumesc pentru scheme.In mare parte au caracteristici identice cu tv-ul de la mne, o sa schimb integratul sa vad ce face.Stiti pe undeva si la ce pret?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Cu toate ca este cam tarziu, pana la urma l-am rezolvat.Defectul consta in strapungerea tranzistorului TR14 ce are baza in pinul7 al TDA8361, prezenta o rezistenta CE de aprox. 2-3 Kohmi.Practic aproape un an de zile nu m-am mai ocupat de acest TV si de aceea vin asa de tarziu cu raspunsul.Multumesc oricum tuturor.

Link spre comentariu

Nu am schimbat 8361, mentionez ca pe intrarea AV functiona corect.Dupa un studiu mai atent al functionarii acestui tv in special al lui 8361 am luat-o pe calea de semnal SVCC. Acolo a fost problema, practic semnalul care ajungea in baza lui TR14 nu trecea mai departe din cauza acestuia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări