Vizitator Dragus Ghia Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Stie cineva unde gasesc schema osciloscopului rusesc OP-1, L-am gasi si la aceasta adresa http://www.hupra.com/OP_1M_info_EN.htm , insa nu are si sectiune de service. Nu-mi mai merge baleiajul, nu mai apare spotul pe ecran, doar la stingere apare din dr. sus, pana se stinge . Eventual sfaturi pentru depanare. Multam Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Ar trebui verificați condensatorii electrolitici cu un ESR-metru, dat fiind vechimea aparatului. Asta în primă fază.Dacă nu aveți ESR-metru și nu vreți să investiți într-unul (deși este un aparat neprețuit) atunci schimbați-i pe toți. Cu unii de calitate certă, nu cei mai ieftin găsiți. Apoi verificați și curățați comutatoarele osciloscopului. 1 Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Tocmai pentru o astfel de verificare as avea nevoie de o schema, ca sa verific numai componentele care fac parte din sistemul de baleiaj, Banuiesc ca cel vertical este defect, Nu detin un ESR, si nci , la ce fac eu, nu-mi permit achizitiona unul. Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 .....Am crezut că e Heathkit OP1, dar acela e de muzeu deja. Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Multumesc pentru raspuns, dar nu este vorba de asa ceva. Osciloscopul meu este cu tranzistori, fabricat in 1989. O sa mai caut, daca nu o sa o iau babeste, din aproape in aproape. Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Am văzut târziu că e vorba de OP-1M de fapt, dar nu am găsit încă schema, poate pe la ruși... Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Scuze. Este vina mea ca nu am scris corect OP-1M. Link spre comentariu
rasputin Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Încercaţi cu istea: or1.rar Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Vedeți că pentru a putea vizualiza schema la rezoluția nativă mare, după extragerea din arhiva postată de dl. Rasputin, va trebui să instalați programul DjVu. Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Este exact de ce am nevoie. Va multumesc tare mult Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum