Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema osciloscop rusesc OP-1.

Vizitator Dragus Ghia

Postări Recomandate

Ar trebui verificați condensatorii electrolitici cu un ESR-metru, dat fiind vechimea aparatului. Asta în primă fază.Dacă nu aveți ESR-metru și nu vreți să investiți într-unul (deși este un aparat neprețuit) atunci schimbați-i pe toți. Cu unii de calitate certă, nu cei mai ieftin găsiți. Apoi verificați și curățați comutatoarele osciloscopului.

Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia

Tocmai pentru o astfel de verificare as avea nevoie de o schema, ca sa verific numai componentele care fac parte din sistemul de baleiaj, Banuiesc ca cel vertical este defect,  Nu detin un ESR, si nci , la ce fac eu, nu-mi permit achizitiona unul. 

Link spre comentariu
Vizitator Dragus Ghia

Multumesc pentru raspuns, dar nu este vorba de asa ceva. Osciloscopul meu este cu tranzistori, fabricat in 1989. O sa mai caut, daca nu o sa o iau babeste, din aproape in aproape. 

Link spre comentariu

Vedeți că pentru a putea vizualiza schema la rezoluția nativă mare, după extragerea din arhiva postată de dl. Rasputin, va trebui să instalați programul DjVu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări