dorian 70 Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Pentru iluminarea zonelor unde nu agreez lumina dată de led-uri sau neoane, am început trecerea la iluminarea cu becurile cu halogen. Fiind mai scumpe decât cele obişnuite am zis să le fac câte un soft-start pentru a le prelungi viaţa. Ca de obicei, apare problema cutiuţei... Ce am făcut: Am folosit o bucată de tablă de aluminiu ca suport, de care am prins prin 4 popnituri 2 placuţe de textolit şi cu un şurub capsula tranzistorului, capsula izolată, oricum tranzistorul nu se încălzeşte şi cutia stă pe o poliţă de pal. Capacul de plastic este recuperat de la o sursă defectă, tăiată în două cu bomfaierul şi şlefuite asperităţile. Tot cu popnituri am prins de capac 2 urechiuşe făcute din tablă, tablă găurită şi îndoită în prealabil. Montajul pieselor a fost făcut "în aer", folosindu-mă şi de cele 2 bucăţele de textolit acoperit cu cupru, pe care am improvizat cu un dorn ascuţit mai multe "puncte" de sprijin distanţate şi izolate între ele. Schema folosită este luată de pe site-ul domnului Emil Matei, de aici: http://www.emil.matei.ro/incandescent.php Se putea lucra şi mai îngrijit, însă nu prea mi-am bătut capul, cutiuţa fiind în spatele monitorului. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum