Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Celule solare

Ovidanie

Postări Recomandate

...unde sunt instalate panourile daca nu-s indiscret?

Panourile din fotografie sunt instalate in balconul unui bloc situat linga stadionul Areni din municipiul Suceava.Celelalte panouri sunt undeva pe Rarau si energia furnizata foloseste la iluminarea partiala a unei pesteri.Mai multe amanunte dupa ce ma intilnesc cu domnul Adrian DoneDespre eoliene voi posta in curind ...
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

6

• Ovidanie

5

• MiniTehnicus

4

• ADiN

4

Top autori în acest subiect

Salut.Pentru a nu mai lansa un alt topic , profit de acesta pentru a pune o intrebare: stie cineva un magazin chiar si virtual de unde se pot cumpara panouri solare?

Link spre comentariu

si eu tot caut. au cei de sus, din banner niste celule, dar prea puternice pentru ce imi trbuie mie si prea scumpe. eu as vrea ceva sa pot scoate cam 1-1.5W, dar inca n-am gasit nimic :((

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Claudiu.M.

SalutariO solutie ieftina se aude ca e stalpisorul de gradina din praktiker, care e la9,9ron si contine un mic panou solar, un acumulator (destul de slabut ca si calitate) si un ledEu am o celula provenita dintr-un stalpisor din acesta si la soarele de acum imi da 3.5V si 65mA... si inainte de amurg, am masurat 1,5V cu 0.6mAA facut cineva experimente cu asa ceva?

Link spre comentariu

Costul panourilor fotovoltaice se ridica intre 2 si 4Euro pe Watt.

Poti sa imi zici si mie pe unde gasesc celule la pretul asta? as vrea sa fac si eu un panou de 5-10W.Multumesc mult!
Link spre comentariu

Acum vreo 2 ani vroiam panouri solare, gasisem atunci pe e-bay niste licitatii cu panouri cam la 1 $/w.Pana la urma nu am cumparat nimic. Nu am link-uri concrete, daca gasesc postez. Eu banuiam ca de atunci au mai scazut preturile, de asta am spus ca gasesti mai ieftin de 2 euro/w. Recunosc ca nu am cautat inainte sa postez care sunt preturile actuale...

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator YO3ISS

Chiar nu zice nimeni pe unde se gasesc astfel de celule ?? :cry: :46Si ma refer la celule ca cele ale domnului Adrian.. ca am gasit ceva panouri dar sunt sisteme gata asamblate..Care au un alt pret mult mai mare

Link spre comentariu

Dar stiti de ce sunt celulele alea de pe felinarele alea crappy la pratiker asa ieftine?Ia luati-va cateva momente sa observati cum e facuta celula aia solara:Pe o bucata de pertinax vopsita negru sunt lipite cu scotch cateva bucatele de celule fotovoltaice policristaline (thin fiml) taiate cu foarfeca de mana (eu as zice ca's din topor) peste care abea fac contact cele doua sarme de legatura.Pe langa taieturile si lipiturile alea profi mai sunt si mici, in comparatie cu placa de pertinax pe care sunt puse. Adica 2-3 celule fotovoltaice, totalizand vre-o 10cm2 pe o placa de cablaj imprimat de 100cm2.Totul acoperit cu un strat frumos si lucios de epoxy. Si eu eram tare entuziasmat, vazand pozele si reclamele de la piticii de gradina cu led si alte lampase ieftine, si ma gandeam sa cumpar cateva sa fac un panou de cativa watti. ...o kkreaza din aia scoate 60mA in scurt, nu la 3V.Celulele solare serioase raman scumpe pentru ca investitia de productie e foarte mare.Siliciul este un material dificil de procesat si necesita echipamente de mai multe milioane de dolari pentru a le produce in serie si cu un randament acceptabil.

Link spre comentariu
Vizitator Claudiu.M.

Am primit un mail de la conex electronic care ma informa ca exista o reducere la doua panouri fotovoltaice pe site-ul lor... Pretul este de 3,75?/watt... Vad ca au inceput sa bage mai de toate din domeniul asta la vanzare. am vazut pe site si incarcatoare de acumulatori cu sursa de la panouri fotovoltaice la un pret bun...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări