Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator aparat sudura

Vizitator mercas

Postări Recomandate

Pai pune ce gasesti ... ( ca si model ) , iar temperatura , la ce nivel doresti sa limiteze ! Rezultatele nu vor fi chiar " de fabrica " , fiindca nu vei putea monta noul senzor in acelasi loc , deci va " citi " o alta temperatura . Cea mai mare e la inceputul bobinajului , langa peretele carcasei ( din motive de ventilatie ) . Variatia ei e totusi lenta , si se ajunge la oarece egalizare . Am mentionat aceste lucruri pentru a fi corecti teoretic ... Atentie la montare , noul senzor trebuie bine izolat electric ... cerinta oarecum antagonista cu sesizarea temperaturii ( din cauza izolatiei ... ) . De aceea fabricantul le inglobeaza ( cateodata ... ) in bobinaj . Eu as recomanda asa ceva ( vezi foto ... ) pentru montaj exterior bobinajului  ... e mai robust , electric , mecanic si termic . Poti incerca si o montare in zona secundarului , eu consider semnificativa si acea temperatura . La un transformator corect , ar trebui ca temperatura secundarului sa fie mai mare ca a primarului . Depinde acum si ce izolatie au fiecare , cum sant dispuse pe transformator , si acesta in carcasa . Nu pun link , sa nu se considere reclama . Poti gasi usor modelul si furnizorul ... Transformatorul are racire fortata ( ventilator ) ? Vad in foto ca da ... vezi daca e functional . Ar merge si o curatare ... numai sa nu - l ungi . E cu lagare , si aduna praf ... in fine , trebuie sa se invarta usor , eventual si cand sufli mai puternic !

post-176563-0-25856600-1427973979_thumb.jpg

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• galacticul

5

• validae

5

• blazeu

1

• Fulgerik

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări