Vizitator Gabi Maria Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Salut, lucrez la un proiect cu Arduino. Vreau sa conectez un senzor de pH si un senzor de presiune atmosferica/temperatura in acelasi timp la Arduino prin doua interfete diferite. Spre exemplu, senzorul de pH vreau sa comunice prin UART si senzorul de presiune atmosferica sa comunice prin SPI. As mai avea unele intrebari dar pt moment doresc sa aflu daca e posibil. Ca platforma vreau sa folosesc Arduino UNO. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Senzorul tau pH stie iesire UART? ca daca nu, nu prea merge. Eu am folosit pe arduino uno un senzor de presiune atmosferica care mergea pe I2C si un senzor de temperatura/umiditate care mergea pe One Wire. Link spre comentariu
mitescu Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Da , se poate. Pentru comunicatia cu senzorul de presiune atmosferica se utilizeaza pinii 11(MOSI),12(MISO) si 13(SCK) si daca trebuie (functie de tipul de senzor) 10(SS). Pentru PH - USART-ul este prezent in pinii 0(RX) si 1(TX). Singura problema este, ca in cazul in care comunicatia cu senzorul PH este USART, atunci nu mai ai posibilitatea comunicatiei seriale a aplicatiei cu un(de ex.) PC. Imediat se pune intrebarea , ce trebuie sa se faca cu rezultatul citirilor de la senzori? Daca trebuiesc transmisi catre seriala .. este o problema.. Rezolvarile pot fi de mai multe feluri(hard, soft, tip de senzori,..etc) De altfel, pentru ca sa se poata da un raspuns corect , si intrebarile trebuiesc puse corect. Ptin urmare , cel mai bine enunti exact si in totalitate cerintele proiectului. Link spre comentariu
Vizitator Gabi Maria Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Daca aleg senzor de presiune ce comunica prin interfata SPI da voi avea nevoie de SCK, MISO, MOSI, si SS. Pt senzorul de ph https://www.atlas-scientific.com/product_pages/circuits/ezo_ph.html? sa zicem ca voi folosi RX/TX Mai am nevoie de un display cred cu comunicatie seriala unde va fi nevoie de aceiasi pini RX/TX dar am gasit o modalitate de comunicare seriala care nu utilizeaza pinii TX si RX pentru comunicare seriala hardware, ci oricare alti doi pini digitali ai Arduino. Cum Arduino UNO are disponibili doar 2 pini pentru comunicare in mod serial (RX/TX) voi avea nevoie de asa ceva. Iar comunicarea cu un PC o voi face prin USB. E fiabil? Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) In link am vazut ca acel senzor poate comunica si pe I2C. Il poti conecta asa si in felul acesta iti ranam liberi pinii pt Rx si Tx pe RS232. Aici, http://arduino-info.wikispaces.com/QuickRef, vei observa ca Arduino Uno nu are USB nativ, ci un chip FTDI, RS232 la USB, conectat pe acei pini Rx si Tx. In acest fel comunici pe USB cu Arduino de pe PC. Editat Martie 12, 2015 de Mihai Popa Link spre comentariu
mitescu Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 (editat) Asa cum spunea si Mihai Popa, microcontrollerul are un singur USART. Prin urmare, senzorul PH indicat poate fi utilizat , exclusiv in mod I2C. Astfel comunicatia cu PC-ul(chiart pe USB) ramanand disponibila. Totusi sunt cateva observatii. Una din ele se refera la senzorul de PH,. In afara pretului ...(cam piperat) , trebuie sa se acorde atentie si la faptul daca se livreaza cu sau fara sonda. O alta observatie ar fi utilizarea unui display serial. In general display-urile seriale , NU sunt in modul UART, ori sunt I2C ori SPI. In acest caz o sa observi ca utilizarea "driverelor"(Arduino) pentru senzori devine dificila. Daca senzorul de presiune care lucreaza SPI are pin de CS(chip select), atunci resursa SPI poate fi facute shared si ptr display. In caz contrar, va fi necesar sa-ti scrii propriul tau driver pentru display sau senzor. Editat Martie 14, 2015 de mitescu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum