Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eurotec 10 inch

Vizitator raducel

Postări Recomandate

Vizitator raducel

sal, daca ma poate ajuta shi pe mine cineva...am o chinezarie de eurotec shi vreau sa-l pun intr-un tub.Nu am detalii despre difuzor. II un EUROTEC EU 5188 pe 4 ohm de 10 inch. Incinta ii un cilindru de 70 cm lungime shi diametru de 29 cm.Vreau sa fac un port pentru bass reflex.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

5

• Mircea Bartic

4

• stefanev

1

• pitbull_bog

1

Vizitator raducel

Pai problema ii ca nu prea shtiu ce dimensiuni sa-i fac portul de bass reflex.Dupa auzitele de mine, cel mai simplist calcul ii urmatorul: -diametru portului o treime din diam membranei -lungimea = cu lungimea membreanei.PLM

Link spre comentariu

Ai putea sa calculezi si dupa numarul de la papuc de altfel, sau dupa data nasterii. :weedman: Incearca o incinta cum a zis nexus si apoi te mai joci cu niste tuburi.Diametrul vezi sa fie de 10cm ca sa nu fluiere aerul prin el.Mai citeste una alta pe forum ca sunt destule subiecte despre calculul incintelor in functie de parametrii, sau la plezneala.In mod sigur cu tub va suna basul mai lung, mai vajait si mai tare. Banuiesc ca asta te intereseaza.

Link spre comentariu
Vizitator raducel

exact asha arata. O sa incerc. ThxAcuma are dreptate Sharky. O sa urmeze sa ma hotarasc. Dar problema mea tot ramane. Am mai citit pe forum una alta, dar poate n-am gasit eu. Macar in functie de diam membranei shi de volumul tubului sa-mi datzi nishte marimi de port. SORRY daca-s prea insistent.

Link spre comentariu

raducel, difuzorul acela nu a fost proiectat (pleznit, pt ca nu cred ca cineva chiar a stat sa-l proiecteze :smt003 ) pt incinta bassreflex.am testat multe acordaje pana am ajuns la concluzia asta.in toate versiunile bassreflex suna groaznic, doar in incinta inchisa era ceva de capul lui.asta se intampla pe la inceputurile mele in domeniul asta,....crede-ma ca stiu ce vorbesc, daca nu crezi , urmareste-mi putin posturile de pe forum si ai sa te convingi :smt006

Link spre comentariu

nexus, poate pt tine suna groaznic dar lui poate ii va placea.Daca unora le place genius 5.1 de ce nu le-ar place si difuzorul asta.(Nu l-am auzit, dar imi imaginez cum ar suna si mi se face parul maciuca. Totusi unii oameni sunt incantati de acest sunet.)Daca cu timpul o sa il oboseasca huruiala n-are decat sa infunde gaura.Il lasam pe radu sa experimenteze si sa aleaga dupa placul lui, oricum treaba e facuta dupa ureche. :toimonster: Tuburi pt volum de 40L:diametru 100mmacordaj 50Hz- 120mm45Hz- 200mm40Hz-250mmAcordeaza intai la 40Hz, apoi scurteaza pana ajungi la 50Hz.

Link spre comentariu
Vizitator raducel

Credetzi-ma ca sunt conshtient de tot ce spunetzi shi sunt de acord cu voi.Oricum imi plac mai mult bubuielile cum spune Sharky ca nu ascult rock sa aud un kick bass placut. Ascult numa house turbat shi hip hop. :rolleyes: O sa tzin cont shi de sfatul tau nexus, a da shi n-am nici o statzie prea stralucita sa dau in el. Thanks pt ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări