Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Digitala 0-25V 0-5A cu Atmega8-LCD-LM723

Postări Recomandate

Posted Image

Vad acolo  frecv de 1 Mhz neschimbata de aceea ii vorba Si la acea valoare m-am referit Deci la ADVANCED trec doar valorile date de dumneata  numai pentru aceasta sursa valabile de E4 si DF in cele doua casute dupa care dau WRITE.Postul dumitale a fost citit si in cunostinta de cauza pun aceste intrebari pentru siguranta

A doua chestiune-Shakalu ii mai orientat decat mine.Ce sa fac?S-a descurcat!Eu trebuie sa intreb. Sper ca nu deranjez

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Acum am dat de acest topic si ...... imi lasa gura apa vreau si eu o sursa asa  :). Cautam de mult documentatia completa pentru sursa asta cu tastatura (ceva versiunea 2.0 parca gasisem) si nu gaseam ceva concret.

Sunt eu chior sau e pusa toata documentatia pe undeva sa ma apuc de surubarit?

GeoMar inca o data jos palaria pentru munca depusa. :aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

...

Sunt eu chior sau e pusa toata documentatia pe undeva sa ma apuc de surubarit?

...

Documentatia se afla in primul post, este o arhiva urcata de mine pe link extern. :)

Aici  http://www.elforum.info/topic/101683-sursa-digitala-0-25v-0-5a-cu-atmega8-lcd-lm723/?p=1144587

Arhiva aici http://fastupload.rol.ro/74adfd3088fddf58be715eb8debe92d0.html

Link spre comentariu

Pentru prietenul Briobit:

Dupa ce colegul nostru Geomar a realizat si postat aceasta sursa foarte bine prezentata de el si documentata,schema,cablaje realizare tehnica,functionala am cautat si eu sa realizez sursa.Am realizat toate variantele functionale, prima data a cablajului proiectat de Geomar si apoi varianta a treia poloneza realizata de Kumooo(AVT-5161).Cel mai mult imi place si mi s-a parut mai usor de realizat varianta proiectata de Geomar.Spun acest lucru deoarece am realizat practic sursa in cele doua variante.Daca studiezi cele trei pagini de aici nu vei intampina probleme datorita prezentarii clare si documentate de catre Geomar.Inainte de a incepe constructia am pus si eu la inceput multe intrebari,precizari avand in intentie sa realizez sursa  si pentru colegi care nu dispun de timp si componente electronice.Acum eu nu vreau sa fac pe desteptul,dar vreau sa pun cateva poze  care poate te vor ajuta constructiv ca forma.Depinzi intr-o oarecare masura de dimensiunile cutiei si de estetica pe care o urmaresti in final.Adevarat ca si imaginatia are un rol important.Doresc sa prezint cateva poze care poate alaturi de realizarea lui Geomar,Shakalu te vor ajuta ca idee sa realizezi o sursa care sa-ti placa cu adevarat ca estetica si functionare"

http://s8.postimg.org/v95bm3g5x/DSC01977.jpg

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de rosmarin
Link spre comentariu

Pentru prietenul Briobit:

Dupa ce colegul nostru Geomar a realizat si postat aceasta sursa foarte bine prezentata de el si documentata,schema,cablaje realizare tehnica,functionala am cautat si eu sa realizez sursa.Am realizat toate variantele functionale, prima data a cablajului proiectat de Geomar si apoi varianta a treia poloneza realizata de Kumooo(AVT-5161).Cel mai mult imi place si mi s-a parut mai usor de realizat varianta proiectata de Geomar.Spun acest lucru deoarece am realizat practic sursa in cele doua variante.Daca studiezi cele trei pagini de aici nu vei intampina probleme datorita prezentarii clare si documentate de catre Geomar.Inainte de a incepe constructia am pus si eu la inceput multe intrebari,precizari avand in intentie sa realizez sursa  si pentru colegi care nu dispun de timp si componente electronice.Acum eu nu vreau sa fac pe desteptul,dar vreau sa pun cateva poze  care poate te vor ajuta constructiv ca forma.Depinzi intr-o oarecare masura de dimensiunile cutiei si de estetica pe care o urmaresti in final.Adevarat ca si imaginatia are un rol important.Doresc sa prezint cateva poze care poate alaturi de realizarea lui Geomar,Shakalu te vor ajuta ca idee sa realizezi o sursa care sa-ti placa cu adevarat ca estetica si functionare"

http://s8.postimg.org/v95bm3g5x/DSC01977.jpg

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

vad ca  cu ceva chinuiala ati reusit sa o terminati,cred ca de aceasta sursa ati pomenit sau era chiar alta

Link spre comentariu

Domnule Rosmarin va multumesc frumos pentru imginile postate, da carcasa e un factor determinant in cosntructia sursei, am ceva in cap sa realizez pe un schelet deja existent numai ca nu o sa arate asa profesional ca al Dvs. Tocmai faptul ca vezi montajul realizat si adus intr-un stadiu final aproape "ca de fabrica" ma impulsioneaza sa fac si eu aceasta sursa.

Domnilor va multumesc inca o data pentru contributia adusa in acest topic si nu numai, sunt in faza 1 adunarea componentelor. :aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

Cred ca nu am voie sa postez si varianta de panel cu gauri peste butoanele pushpull insa mi-a luat mult timp  pana am reusit suprapunerea contand si un sfert de milimetrui ca daca nu sunt centrate gaurile  blocheaza cursa mica a butoanelor.Am vazut ca polonezii deja vand in comert in diverse variante aceasta sursa-AVT-5161sub forma de kit.Mie imi place mult acesta sursa mai ales ca foloseste batranul circuit integrat din tineretea mea 723 care ii comandat de ATMEGA8-pdip. Sursa realizata si proiectata de Geomar are mai multe posibilitati avand tensiuni fixe si separate de 5v,12v etc

Departe de mine sa merit sau sa aiba aceste performante.Este prea mult spus la adresa unor lucrari unde nu am nici un merit.Oricum datorez mult colegilor care au initiat si pun suflet cum ii Geomar,Adicontakt si altii care realizeaza minuni.Oricum ,eu sunt mic fata de ce realizeaza si de cunostintele tehnice avansate pe care le au comparativ cu mine.Dar ma straduiesc ca ce fac sa fac din placere,incet acordand multa atentie si aspectului exterior

A...ca tot romanul incep si nu termin un lucru apucandu-ma de altul.Trebuie sa te hotarasti la final la modul de selectare al tensiunilor prestabilite -cu butoane cu tastatura telefonica,de calculator etc

http://s11.postimg.org/85ckhfytf/DSC01980.jpg

Link spre comentariu

Carcase se gasesc cam peste tot,Z-17cea pe care o folosesc eu si din pacate n-am decat una.Sunt foarte multe tipuri de scheme pe forum fiecare cu avantaje si dezavantaje materiale,financiare,costuri,dificultati constructive...Eu am optat deoarece mi-a amintit de integratul 723 si posibilitatea oferita de tensiunile prestabilite. Adevarat ca acum detin terenul sursele in comutatie care sunt mult,mult mai ieftine din toate punctele de vedere dar si mai rentabile.Unde mai pui ca se reduce considerabil gabaritul,racirea,trafuri babane,Sincer imi plac mult si sursele realizate de Marian,foarte precise ,stabile,nepoluante.Dar jocul,constructia, are un pret.........

Link spre comentariu

si mie imi place ci 723 _are sursa de referinta termocompensata integrata (cca. 7.4v) un comparator (folosit in regim de amplificator) , nu prea este indicat sa folosesti tranzistorii interni ( era valabil pe timpuri la versiunile iprs)

in legatura cu carcasa am glumit maestre , am si eu doua si nu stiu cum sa le impart mai bine

Link spre comentariu

Desigur,am intales gluma.Departe de mine sa ma simt atentionat.Sursa cea mai buna este aceea pe care o ai, care te serveste si pentru care pui suflet si primesti utilitatea eiDin pacate societatea a intrat pe alt fagas si accentul se pune pe surse comerciale performante.Numai ca si alea sunt al dracului de scumpe comparativ cu posibilitatile noastre.Din pacate. Se descurca fiecare cum poate dupa capitalul de care dispune.De si sunt radioamator autorizat demult n-am construit legat de acest domeniu,adevarat ca nu  activez,dar nici restul nu mai construieste decat cu exceptii.Ii poti numara pe degete pe constructorii radio in prezent.Desigur o parere a mea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări