Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temporizare alimentare anodica

JohnDoe

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• JohnDoe

3

• pusttiu

2

• wwilly

2

• sere

1

Top autori în acest subiect

:-) he he; asa fac acum cu doua intrerupatoare; insa ma gandeam ca ar fi mult mai comod cu temporizator; oricum nu prea sta in stand-by;gasisem o schema cu un 555 care face ce zici tu; adica are doua switch-uri, unul pt on si unul pt off in caz ca se doreste punerea in stand-by, insa doream ceva mult mai simplu;am vazut link-urile de mai sus, se pare ca o sa fac unul din ele. Multumesc mult pt link-uri si ajutor.

Link spre comentariu

Sau poti folosi varianta clasica cu redresare pe lampa, 5T4 sau 5T3 pentrucurent mai mare sau EZ80 sau EZ81 pentru curent mai mic.Dupa un timp (care este dat in catalog) de la alimentarea filamentului tubuluiredresor incepe sa conduca si creste tensiunea redresata treptat pana la tensiunea nominala rezultand un soft-start.

Link spre comentariu

eu am schema facuta cu be555, e sensibil la riplul tensiunii de alimentare , daca tensiunea nu e filtrata cu cel putin 8000micro releul intra intr-un fel de vibratie,,,,pe 450vcc si arde sigurante la greu. mai are un neajuns ...nu poti face un soft-strat la 15min , 20 sau 30,,,,cum imi trebne mie la 6c33.

Link spre comentariu

Da, si redresarea cu lampa era una din variante; Insa alimentarea pe care o folosesc acum e cu dublor de tensiune; Am observat ca dubland tensiunea , pot folosi mult mai multe filtre RC, a.i sa ajung la o tensiune intre 250-300V , si brum-ul fiind insesizabil.Alimentarea o folosesc deocamdata pt un preu de pick-up si semnalul fiind destul de mic, e destul de influentabil de tot felul de zgomote; Asa ca o o alimentare cu multe filtre RC imi rezolva problema, insa daca plec de la o tensiune de 300V din secundarul trafului , pana la preu tensiunea scade destul de mult din cauza rezistentelor din filtrele RC; Asa ca am ales varianta cu dublor de tensiune si de la 550V am de unde sa scad pana la 280V cat ajunge in preu. Faza amuzanta este ca oricat de bine este realizat un preu, un bloc de alimentare prost proiectat iti ruineaza tot lantul audio; Ca sa nu mai zic de costuri; O sa ajunga blocul de alimentare de 3 ori mai scump decat tot preul plus finalul de care inca nu m-am apucat.Primul filtru este unul de tip LC, si am folosit cu succes un drosel de neon de 20W; Se pare ca reduce f mult brum-ul de la primul filtru.Trebuie sa ma apuc sa imi fac un alt cablaj pt partea de alimentare anodica ca pana acum am facut testele in aer.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări