Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto de mare putere

undertaker fenomenul

Postări Recomandate

Inainte am avut un difuzor alien de 15 inch am facut din el un subwoofer si se auzea foarte bine avea un bass puternic de i.mi tremura toate geamurile de la casa. Dar acuma vreau ceva mai puternic deaia zreau sa cumpar difuzoarele alien de 18 inch.Plus ca nu am bani sa imi cumpar un difuzor de 500-600 lei S-ar auzi bine un difuzor alien pa-2418 intro cutie de genul asta bine inteles cu o cutie un pic mai mare cutia aceasta este pentru difuzoare de 15 inch i.mi place foarte mult genul acesta de cutie de bass

post-235060-0-11047000-1426169992_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• undertaker fenomenul

9

• Dj_Dog

5

• Marian

3

• George

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

fara suparare dar ai ales cea mai proasta combinatie posibiladaca ai de gand sa folosesti subwooferele in casa o sa se auda f prost pt ca alea au nevoie de spatii maridaca vrei subwoofer doar pt casa mergi pe ceva subwoofer auto si cu un amplif gen fet 400 si un kit de filtraj activ (e pe un site la 32 lei) si ai rezolvat problema

. Am avut si un subwoofer auto jvc pus pe un amplificator cougar c500.4 si nu mi.a plcaut cum se auzea, cunsubwooferul facut cu un difuzor alien de 15 inch se auzea mai tare si mai clar.
Link spre comentariu

La un Subwoofer auto iti trebuie putere mare ca sa il pui in valoare pt ca nu prea au splTu daca foloseai mizeria aia de cougar care are 4 x 35W.....Eu ti-am spus parerea mea acum tu faci cum vrei

Link spre comentariu

La acel amplificator i.am schimbat finali, prefinali, rezistentele cu unele de 5v condensatori exact cum am vazut pe net ca sa discutat despre el. In legatura cu spl-ul ai dreptate, uite de exemplu eu cand am construit subwooferul cu un difuzor alien de 15 inch erea exact ca acela din poza, avea un avantaj dar si un dezavantaj se auzea un bass profund clar dar se auzea incet la volumul de cam 50% din statie, dupa aceia iam schimbat fata si iam pus un simplu port din ala bass reflex si la acelasi volum se auzea de 5 ori mai tare basul si zguduia si geamurile la casa.

Link spre comentariu

La acel amplificator i.am schimbat finali, prefinali, rezistentele cu unele de 5v condensatori exact cum am vazut pe net

Degeaba...alimentarea tot aia era...n-aveai de unde sa obtii mai multa putere

Link spre comentariu
Vizitator dragonflyght

Degeaba...alimentarea tot aia era...n-aveai de unde sa obtii mai multa putere

Daca dublez numarul de tranzistori din sursa si maresc tensiunea de alimentare la +-35v (cresc nr de spire) toroidul e suficient de mare pentru puterea rezultata?ce modificari ar mai trebui facute in sursa de alimentare respectiv etajul final de putere?

in principiu schema amplifului de putere ete cea atasata exceptand un tranzistor care se ocupa cu protectia etajului final. Nu sunt trecute in schema condensatoarele si valorile rezistoarelor deoarece inca nu detin acest amplificator iar schema este "scoasa" din niste poze. Imi cer scuze pentru eventualele greseli si va rog sa tineti cont de faptul ca experienta mea in domeniu este minima.Va multumesc pentru sfaturi si intelegere. 

cougar c500.4.bmp

Link spre comentariu

sincer cred ca e pierdere de timp si resurse sa incerci sa imbunatatesti un asa amplificator

legat de folosirea unui amplificator in casa pe o sursa de calculator (sau orice alta sursa): in afara faptului ca amplifurile auto cer curent mult, nu e foarte eficienta metoda dpdv al energiei consumate / pierdute in acest ansamblu pt ca faci odata conversia de la 220V la 12 cu anumite pierderi si apoi de la 12V la +/- 25...35V cu alte pierderi

asa ca parerea mea este ca nu este foarte rentabil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări