Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto de mare putere

undertaker fenomenul

Postări Recomandate

salut! am vorbit cu cineva sa cumpar un amplificator auto,  foarte mare de 50 cm lungime si foarte greu. Tipul de la care vreau sal iau mi.a zis ca amplificatorul este pe 6 canale se poate pune 3 in punte. Tipul mia zis ca amplificatorul nu are sigurante pe el, mi.a zis ca se pune siguranta duar pe cablu de alimentare. Cum pot sa aflu cam ce putere ar avea cele 3 canale in punte? mi.a zis ca scrie pe el made in korea.  post-235060-0-04664500-1425990530_thumb.jpgpost-235060-0-96763000-1425990551_thumb.jpg

daca imi da cateva poze cu interiorul amplificatorului, a.ti putea sa imi ziceti si mie cam ce putere ar avea aproximativ, sau sami zicas cum se numesc tranzistori finali si numarul lor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• undertaker fenomenul

9

• Dj_Dog

5

• Marian

3

• George

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am vb acuma cu baiatul de la care vreau sa iau amplificatorul si mi.a zis ca imi da poze cu interiorul amplificatorului mai pe seara cand vine de la munca. Pe amplificator scrie made in koreea, mi.a zis ca nu scrie pe el cum se numeste, amplificatorul este adus din germania. spunemi si mie de ce nu are sigurante pe el ci duar pe cablu de alimentare. mersi!

amplificatorul din ce clasa ar fi daca este asa de mare 50 cm si foarte greu pe deasupra cum mi.a zis tipul de la care vreau sal iau

Link spre comentariu

Spune-i sa iti trimita o poza si cu partea unde vin conectate firele de plus, minus , remote etc. E normal sa fie mare amplificatorul fiind cu 6 canale. Probabil ca e clasa AB, dar vom sti mai sigur dupa ce iti trimite poze cu interiorul. Si daca se poate roaga-l sa iti trimita niste poze mai clare si mai de aproape decat cele doua pe care le ai deja.

Link spre comentariu

Greutatea este data in principal de catre carcasa metalica ( aluminiu ), da acuma depinde si ce anume intelege proprietarul prin "foarte grea", mie expresia nu-mi spune absolut nimic, vad in poze un amplificator auto banal care nu are inscriptionat pe el nici macar o marca ( fie ea plagiata sau nu ), n-am de unde sa stiu din ce clasa este doar uitandu-ma la niste poze care nu-mi spun nimic, si nici ce-i de capul sau. De ce nu are siguranta? pai probabil de chinezarie ieftinache ce se afla, pentru ca siguranta este absolut obligatorie avand in vedere aplicatia ( sau cel putin din punctul meu de vedere ). Fa rost de poze clare cu el in interior si mai vedem, altfel chiar n-are sens sa purtam un dialog tern si pe ghicite.

Link spre comentariu

am vazut pe google poze cu amplificatoare auto monobloc care nu aveau sigurante in spate avea doar alimentarea si iesirile pentru boxe. O sa insist sa-mi trimita poze cu amplificatorul

Spune-i sa iti trimita o poza si cu partea unde vin conectate firele de plus, minus , remote etc. E normal sa fie mare amplificatorul fiind cu 6 canale. Posibil sa fie clasa AB, dar vom sti mai sigur dupa ce iti trimite poze cu interiorul. Si daca se poate roaga-l sa iti trimita niste poze mai clare si mai de aproape decat cele doua pe care le ai deja.

Acestea sunt datele despre amplificator care mi lea dat Are 12 finali D718 cu B688. Filtrajele sunt de 3300uF Tranzistorii din sursa sunt IRFZ34. O sa incarc acuma poza cu interiorul amplificatorului

Link spre comentariu

Poti sa vezi fara siguranta dar asta nu inseamna ca e corect!!!  Gandestete ca bateria masinii are un anumit nr de A, oare ce se intampla cu sistemul electric daca pica finalul si ajunge "sarma" intre + si - printr-un singur conductor de 1 sa zicem(sa pp ca atat are cablul de alimentare) si care nu are siguranta???

Pozele intaii si discutia poate continua, altfel.......

Link spre comentariu

Cu o poza atat de prost focalizata nu poti pretinde prea multe... putem discerne ca arata la fel cum arata majoritatea amplificatoarelor auto, dar mai mult de atat ti-ar putea spune doar cine a avut ceva exact ca asta si l-a recunoscut in imagine, altfel vorbim vorbe ca sa discutam discutii.

Link spre comentariu

amplificatorul are aprox 60W/2 ohm pe canal ( dupa seria de finali mai sus)

din experienta mea cu amplifurile auto acest amplif e facut in anii '90, si pot spune cu siguranta ca dupa atata timp si avand in vedere ca amplificatoarele auto merg calde, in spatii mici pot aparea distrugeri la pcb, sau la o eventuala reparatie a acestuia

am patit-o cu amplificatoare vechi, de genul astuia, unde pur si simplu pcb-ul era rascopt si cand schimbam cate o piesa pur si simplu se exfoliau traseele si trecerile metalice ieseau

poate nu e cazul amplificatorului de fata dar se poate intampla

Link spre comentariu

Ce parere aveti despre acest amplificator http://silstar.ro/amplificator-auto-5-canale-kruger-matz-KM1005--p260659.html   poate sa scoata puterea rms declarata de producator 

Descriere:
Alimentare: 11 - 16 V DC Consumul de curent fara conectare semnal: 1,5 A Consumul de curent in stare de repaus: <0,001 mA Amplificator Putere de iesire (RMS) @ 14,4 V / 4 ohmi: 70 W x 4 + 380W x 1 Putere de iesire (RMS) @ 14,4 V ohmi / 2: 115 W x 4 + 400W x 1 Putere de iesire (RMS) @ 14,4 V / 4 Ohm (3 canale): 230 x 2 + 380W x 1 Putere de iesire (Max) @ 14,4 V ohmi / 4: 140 W x 4 + 760 W x 1 Putere de iesire (Max) @ 14,4 V ohmi / 2: 230 W x 4 + 800W x 1 Putere de iesire (Max) @ 14,4 V / 4 Ohm (3 canale): 460 x 2 + 760 W x 1 Distorsiuni (THD): <0,02% Raport S/N: 102dB Separare canal: 56dB Sensibilitate de intrare: 200 mV - 6.0 V Alte caracteristici Siguranta: 2 x 40 A Dimensiuni: 170 x 45 x 340 mm Greutate: 3.10 kg. va intreb aici deoarece nu mai deschid alt topic 

Editat de George
citare inutila
Link spre comentariu

@undertaker fenomenul

Nu mai cita  mesajul anterior de cate ori raspunzi. Nu e nevoie. Raspunde direct folosind butonul "posteaza" din josul paginii (exemplu in poza de mai jos, click pe imagine pentru marime completa).

Posted Image

Link spre comentariu

parerea mea e ca te complici sa iei un amplif "all-in-one" din punct de vedere al costului

ce vrei sa amplifici si poate gasim o solutie mai buna 

legat de ampliful KM: nu am prins nici un model de la ei sa il testez sau sa vad cum se aude dar parca totusi nu as da 800 lei pe el

Link spre comentariu

Vreau sa-mi iau doua difuzoare de 18 inch alien pa-2418 de pe mivarom, problema este ca ele sunt de 8 ohm, eu vroiam sa le pun in paralel pentru a face impedanta de 4 ohm, pentru ale pune pe amplificatoare auto in casa. Ar fi mai bine daca ma.si orienta spre amplificatoare normale de casa? Eu ziceam sa le pun pe un amplificator auto mai puternic deoarece amplificatoarele auto au tot felul de reglaja ale sunetului filtre poti sa.i reglezi frecventa la bass, la subsonic( cred ca am scris corect) la are bass boost pana la +18 db. Cam cat de puternic ar trebui sa fie un amplificator de casa pentru aceste difuzoare?. Ar fi bun un kit fet400 pentru un difuzor. Ma scuzati daca nu m.am exprimat carect.https://m.youtube.com/watch?v=VESXixHxBt8Am vazut acest clip pe youtube si mi-a placut cum se aude.

Editat de undertaker fenomenul
Link spre comentariu

fara suparare dar ai ales cea mai proasta combinatie posibila

daca ai de gand sa folosesti subwooferele in casa o sa se auda f prost pt ca alea au nevoie de spatii mari

daca vrei subwoofer doar pt casa mergi pe ceva subwoofer auto si cu un amplif gen fet 400 si un kit de filtraj activ (e pe un site la 32 lei) si ai rezolvat problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări