Vizitator Marius Corado Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 As dori si eu un ajutor sau o idee orice este bine venita. As dori ca in momentul cand se apasa o data pe acel buton , displayul sa primeasca semnal si sa creasca numarul afisat pe display. Am incercat mai multe variante si nu prea ii pot da de cap am reusit doar sa aprind 4 segmente fara a reusi sa imi apara o cifra... Mentionez ca am un numarator CD40192 , si un decodificator SN74LS139. Sunt convins ca nu am pus eu bine firele dar nu inteleg si nu imi dau seama unde. Orice idee este buna . Multumesc ! Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 un decodificator SN74LS139. Acesta este un demultiplexor, nu decoder 7 segmente, pentru a comanda afisajul, aveti nevoie de CD4511. Link spre comentariu
Vizitator Marius Corado Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Am inteles, multumesc foarte mult. Tot cautam pe net si vedeam ca nu seamana cu CD4511 . De unde am comandat scria ca e decodificator .... Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum