mircea888 Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Am facut un corector de ton stereo cu volum si balance TDA 1524 si nu sunt multumit de cum a iesit.- reglajul la bass si treble nu se face in mod liniar, nush ce sa fac, k am folosit potentiometre liniare.-atenuarea si accentuarea sunt prea mari (as putea sa reduc din valoarea potentiometrelor pt k e comandat in tensiune, NU?)-volumul si balance-ul functioneaza binisor Dak nu imi poate da cineva idei despre cum pot remedia problema atunci macar un nume de alt corector care merge mai bine. (dupa ce lam cumparat am auzit k nu merge prea bine).Multumesc anticipat! Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 in ultima vreme mereu au fost probleme cu TDA-urile asta (posibil sa fie contrafacute)..a sa ca ti-as indica TCA5500 (TCA5550) sau un LM1036 despre care gasesti informatii pe net sau la http://www.tehnic.go.ro/ton.htm Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 24, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Multumesc pt informatii. imi place TCA-ul ala, dar daca pun potentiometri de 50k in loc de 100k ce se intampla? (pt ca pe astia ii am de la TDA, daca nu e bun asa iau altii).Sper sa mearga asta k daca nu am sa trec la corectoare cu piese discrete. Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 poti folosi linistit potentiometrii de-i ai ... avand o valoare de doua ori mai mica, curentul prin ei e de doua ori mai mare (de la 0,05mA=50uA la 0,1mA=100uA) si nu influenenteaza cu nimic functionarea TCA-uluiPS: uA = microamperi Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 25, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 multumesc mult pt ajutor, chiar eram intr-un impas, aveam nevoie de un corector pt o statie si TDA-ul nu a mers cum trebuia. Link spre comentariu
madkat Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 postez si eu aici - pentru ca am o problema cu un montaj cu tda 1524 de la conexeste luat acum 2 ani jumate - de atunci nefolosit - k-am pus in functiune acum cateva zile - totul bine si frumos, controalele se realizeaza liniar, fiziologicul merge, nu distorsioneaza DAR are un fasait de fond destul de accentuat (scade daca reduc inaltele dar nu semnificativ)atasez si schema (difera doar integratul)dati-va si voi cau parerea (cei care cunosc mai bine acest integrat) unde ar putea fi buba Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Nu ai ce sa ii faci. Se pare ca unele TDA-uri fasaie, probabil contrafacute. Link spre comentariu
vio_gl Postat Februarie 15, 2007 Partajează Postat Februarie 15, 2007 aceeasi problema o am si eu dar cu un tda dintrun tv telefunken dar unde functiona f bine.oare ce e de facut? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum