Kostas1 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Buna ziua!Posed aparatul sus-mentionat,cu 7 tranzistoare cu germaniu. L-am luat din targul de vechituri ca nefunctional. N-am mai pierdut vremea si am inlocuit din start toti electroliticii si toti ceramicii cu unii noi, lasand neschimbati pe cei styroflex. Am verificat si traseele, conexiunile de la bobina de pe ferita, rezistentele sa nu fie sparte. Nu l-am facut sa mearga. Se aude un fasait in difuzor, deci amplificatorul audio este ok. Tinand cont ca aparatul este f. simplu, ce ar putea sa mai fie? Tranzistori arsi? Ma depaseste problema, mai ales ca am schema dar nu stiu ce tensiuni de control trebuie sa am ca sa stiu ce sa caut, ele nefiind scrise pe schema. Am nevoie de ajutor!Multumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Verificați cu mare atenție lipiturile și traseele de cablaj, acele radiouri nu se ,,ardeau,, niciodată dacă erau folosite corect. De obicei nefuncționarea este cauzată de o lipitură întreruptă la una din bobine sau transformatoare de frecvență intermediară , condensator variabil cu lamele scurtcircuitate, mufa de cască, potențiometru. Dacă ați schimbat din start condensatori prin el, e posibil să fi făcut vreun scurtcircuit între două cablaje alăturate.De obicei căzăturile erau cauza principală a problemelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum